• FORBEREDELSE
    3 timer
  • TILBEREDNINGSTID
    ca. 30 min.
  • PERSONER
    4-6
  • SVÆRHEDSGRAD
    Moderat

Min Nexgrill og Jeg

Den ultimative burger på grill

Her er opskriften på oksekødsburger i hjemmelavet briochebolle med masser af garniture. Tilberedt i gasgrillen og krydret til perfektion for max grillet smag og kort sagt: den ultimative klassiske burger! 

Nogle ord fra Nexgrill-kokken dog: vær ikke "fedt-forskrækket", når du skal lave burgerbøffer på grillen. Fedtprocenten skal op på 20-30%, når vi griller, da vi griller hårdt på gasgrillen for at få en flot og sprød stegeskorpe, hvilket kræver en høj fedtprocent i kødet. Den gode smag sidder i meget af fedtet, som grilles af.

God fornøjelse med "The Burger" og velbekomme! 

Se også video fra Min Nexgrill & Jeg her: https://www.facebook.com/watch/?v=212042656757568&extid=3HM1IqLsKyckVUZs

Ingredienser

Ingredienser

  • Brioche burger boller: 
  • 30 g gær
  • 3 dl mælk
  • 2 spsk. Akacie honning 
  • 2 tsk salt
  • 600 g hvedemel 
  • 2 æg 
  • 130 g blødt smør  
  • Æg til pensling


  • Fars til burgerbøffer:
  • 800 gram hakket oksekød gerne 30% fedt 
  • 2 æg 
  • 1 slat fløde
  • 2 tsk. Salt 
  • 2 spsk. Engelsk sauce
  • 1 tsk. Chayenne peber 
  • 2 tsk. Oregano 
  • 2 tsk. løgpulver
  • 1 tsk. Hvidløgssalt
  • 2 tsk. paprika 
  • Friskkværnet sort peber


  • Ketchup:
  • 10 tomater 
  • 3 æbler i både 
  • 1 ds flåede tomater 
  • 2 løg i tern 
  • 1 spsk. brun farin 
  • 1 dl. Æble eddike eller anden eddike 
  • 2 pillede hvidløg 
  • 1 i tern rød peber  
  • 100 gram rørsukker 
  • Salt og peber


  • Løgringe:
  • Løg - store
  • Mel
  • 1-2 æg
  • Pankorasp
  • Isvand
  • Olie


  • Agurkesalat og Syltede løg:
  • Rødløg
  • Skoleagurker
  • Æblecidereddike
  • Rørsukker
  • Laurbær
  • Hvidløg
  • Peberkorn 
  • Salt


  • Mayonnaise:
  • ½ dl pasteuriserede æggeblommer 
  • Æbleeddike
  • 2,5 dl olie
  • Salt og peber






 


Forberedelse


Briocheboller: Mælken varmes op til 37 grader og gæren smuldres i. Sørg for at røre gæren godt ud, så den er fuldstændig opløst.

Kom honning i - hvis du ikke har honning, kan du bruge sukker - tilsæt æg, smør og 2/3 af melet og rør dejen godt sammen i røremaskinen. 

Rør resten af melet i lidt af gangen, til dejen har en blød, let klæbende konsistens. Lad dejen køre længe på røremaskinen i mindst 10 minutter.

Dæk dejen til med et klæde og lad dejen hæve 1 til 1 ½ time en lunt sted.

Vælt dejen ud på køkkenbordet og del dejen i 10 boller. Rul bollerne op og fordel dem på en bageplade. Stil derefter bollerne til hævning igen i 1 time, indtil de skal bages i grillen.

Burgerbøffer: Oksekødet røres med alle ingredienserne og deles i 4 bøffer. Stilles på køl, indtil bøfferne skal grilles. 

(Mængden af krydderier er en temperamentssag, så du må selv vurdere, hvor stærk du ønsker smagen)


Løgringe: Store løg pilles og skæres i 1 cm tykke ringe. Ringene lægges i isvand i ca. ½ time og tørres godt af. 

Løgringene vendes i mel, sammenpiskede æg, mel igen og sammenpiskede æg igen og til sidst i pankorasp. Så er de klar til grillen.


Mayonnaise: Start med et rundt litermål og en stavblender. Hæld ½ dl pasteuriserede æggeblommer ned i litermålet og stil stavblenderen ned i æggeblommerne.

Tilsæt lidt eddike, estragon eller æbleeddike og et nip salt. Hæld 2,5 dl olie ned langs stavblenderen, så olien lægger sig på æggeblommerne.

Tænd stavblenderen, men hold den stille i bunden af litermålet. Når du kan se, at olien og æggeblommerne blandes til en tyk masse, bevæges stavblenderen forsigtigt frem og tilbage. Indtil alt olie er blandet med æggeblommerne til en smuk mayonnaisen. Mayonnaisen smages til med salt, peber og eddike. 


Agurkesalat og Syltede løg:  Brug samme syltelage til begge slags, dog er der nogle, der foretrækker rødløgene mere syrlige end agurkesalaten. Hvis du ønsker det, så tilsæt mere eddike i rødløgslagen. 

Kog en lage af ½ eddike. Jeg brugte æblecidereddike og ½ rørsukker med lidt laurbær og hele sorte peberkorn. 

Syltede rødløg: Skræl rødløgene og skær dem i tynde både, pil hvidløgene, halver dem og læg dem ned til rødløgene sammen med lidt laurbærblade. Hæld den kogende lage over og lad det køle af. Rødløgene opbevares i køleskabet.

Agurkesalat: Skoleagurker vaskes og skæres i tynde strimler på langs. Agurkestrimlerne lægges i en stor skål og drysses med lidt salt. Efter en times saltning skylles agurkestrimlerne og overhældes med den kolde syltelage.

Husk - skal agurkesalaten eller rødløgene gemmes i længere tid, skal de opbevares i skoldede (atamon) henkogningsglas i køleskabet. 

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Nexgrillen varmes op til 200 grader. Bollerne pensles med æg, stilles på bagepapir i en foliebakke ovenpå en forvarmet pizzasten og bages i grillen. Bollerne skal bage ved 200 grader, indtil de har en kernetemperatur på 100 grader og er flot gyldne. Bagetiden varierer, så et godt tip er at tjekke og måle kernetemperaturen med et stegetermometer inde i bollerne. Det er vigtigt, at grillen ikke er varmere end 200 grader, så hold øje med grillens udvendige termometer og juster varmen efter det. Skru til gengæld op for grillen, hvis bollerne ikke tager farve. Husk – lad bollerne køle af inden de skæres.

  2. 2

    Alle ingredienserne til ketchup kommes i en sauterpande og koges under låg i 1 time. Brug fx sidebrænderen med alm. gasblus på din Nexgrill. Ketchuppen blendes med en stavblender til en homogen masse og koges ind til passende konsistens. Ketchuppen smages til med chili, sukker, barbecue eller hvad man nu har lyst til, at den skal smage af.

  3. 3

    Løgringene steges i hed olie, til de er flot gyldne. Brug en wok, fx Nexgrill ProTouch wok, som passer til Nexgrill's Protouch System på Deluxe-modellerne, eller brug en wok på sidebrænderen. En wok er god, fordi kanten er høj og evt. flammer i grillen dermed ikke kommer i kontakt med fritureolien. Olien varmes op til 140-145 grader, som er en perfekt temperatur til at fritere i.

  4. 4

    Burgerbøfferne smøres med en lillebitte smule olie og lægges på Searing-sidebrænderen for at "brænde" kødet af og lukke overfladen. Derefter flyttes bøfferne og grilles færdige inde i grillen. Læg evt. en skive cheddar eller gorgonzola ost på hver bøf lige i det sidste minut af tilberedningen, så det smelter ned over bøffen.

  5. 5

    Som et sidste ekstra "touch" kan du grille nogle baconskiver på Searing-sidebrænderen, som giver ekstrem varme og hurtigt kan tilberede tynde baconskiver, pølser og lign.

Opskrift - No. 1
Prøv ogsÅ disse opskrifter