Oksekød
Oksecuvette med svampe og rødvin
Opskrift- No.
-
FORBEREDELSE
Natten over
-
TILBEREDNINGSTID
30 min.
-
PERSONER
4
-
SVÆRHEDSGRAD
Moderat
Bag om opskriften
Det var sidste stop på vej hjem gennem vinlandet
Vi var på vej hjem, da vi tilfældigt faldt over dette lille sted udenfor Modesto med det bedste tri-tip oksekød til dato. Den dag i dag, kan vi stadig ikke finde ud af præcist, hvordan han gjorde kødet så lækkert mørt og smagfuldt.
Denne opskrift er det tætteste, vi kommer på det.
Hvis du tilnærmelsesvis er som os, så ved du, at der ikke er noget bedre end mørt rødt kød med svampesovs. Denne opskrift rammer plet med det hele og er supernem at følge. Kom - lad os gå i gang.
Ingredienser
Ingredienser
- 1 kg tri-tip/cuvette
- 2 kopper svampe
- 1 fl. Merlot
- 3 fed hvidløg
- 2 kopper soyasovs
- 1 kop peberkorn
- 1 bundt forårsløg
Forberedelse
- Pil hvidløgsfed og hak forårsløg.
- Hæld merlot og sojasauce i en skål, og bland hvidløg og forårsløg i til en marinade.
- Lad kødet marinere i køleskabet natten over.
Tilberedningsvejledning
-
1
Tag kødet op af marinaden.
-
2
Lad den resterende marinade simre på lav varme, indtil den tykner.
-
3
Tilsæt svampe og peberkorn til marinaden og omrør.
-
4
Grill tri-tip/cuvette over direkte varme i 8-10 min. på hver side, eller indtil stegetermometeret viser 55-60 grader i den tykkeste del af kødet, når kødet ønskes rødt.
-
5
Lad kødet hvile i 10 min., inden det skæres ud og serveres.
-
6
Top med svampesovs. God appetit!