Fisk og Skaldyr

Laks i miso og honning

Opskrift- No. 23
  • FORBEREDELSE
    25 min.
  • TILBEREDNINGSTID
    10 min.
  • PERSONER
    1
  • SVÆRHEDSGRAD
    Moderat

Bag om opskriften

Et perfekt kast ca. én time før højvande

Da jeg vadede gennem Skagit-flodens lave kolde vand, halede jeg en smuk rødlaks ind - det var dagens sidste kast. Jeg sendte min fiskekammerat et stolt blik. Han hævede øjenbrynene og tog en slurk af termoflasken. "Kaffe?" spurgte jeg. "Grøn te," sagde han.

Uanset om laksen er friskfanget eller købt, så er denne nemme opskrift let, sund og et sikkert hit. Du skal kun bruge 5 ingredienser til retten.

Ingredienser

Ingredienser

  • 85 g laks
  • 2 spsk. honning
  • 2 spsk. miso
  • 1 kop grøn te
  • 4 spsk. citronsaft

Forberedelse


  • Bland honning, miso, grøn te og citronsaft i en kasserolle
  • Lad det simre i 5 minutter
  • Afkøles i 20 minutter

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Grill laksen over direkte varme (260 °C) i 3-4 minutter på hver side, vend kun én gang.

  2. 2

    Dryp miso- og honningsauce på laksen hvert minut.

  3. 3

    Laksen er færdig, når den slipper risten.

  4. 4

    Anrettes på en tallerken. God appetit!

Opskrift - No. 23
Prøv ogsÅ disse opskrifter