Oksekød

Steaks og Boeuf Onglet på Gourmet System

Opskrift- No. 24
 • FORBEREDELSE
  1 1/2 time
 • TILBEREDNINGSTID
  Ca. 4-8 min.
 • PERSONER
  2-4
 • SVÆRHEDSGRAD
  Moderat

Nexgrill med Lars Thrane

Den helt rette tilberedning

Her taler Nexgrill kok, Lars Thrane, om oksekød og guider dig til, hvordan du tilbereder oksehøjrebssteaks på Nexgrill 5-brænder Gourmet gasgrillen og dens Gourmet System samt searing-brænder. Derudover viser han, hvordan man tilbereder Boeuf Onglet - også kaldet nyretapper - og et lidt overset stykke oksekød, der er så mørt og så velsmagende at du ikke kan undgå at blive begejstret, når først du har smagt det. 

Kort sagt, det skal her dreje sig om oksekød og dét at stege oksekød. Se også med i videoen her.

Ingredienser

Ingredienser

 • 1 stk. boeuf onglet
 • 2 stk. oksehøjrebssteaks à 200 g
 • Smør og olie til stegning
 • Salt og peber
 • Hvidløgssmør
 • Rosmarin-kviste

Forberedelse


Tag kødet ud af køleskabet halvanden time før det skal steges, så det ikke er meget koldt, når det skal lægges på grillen. Kødet skal have lov til at temperere og slappe af, så får man et meget bedre resultat. 

Dup kødet tørt med et stykke køkkenrulle. Krydr kødet med salt og lad ligge i 5-10 min., men krydr aldrig med peber inden stegningen, da peber er plante og vil brænde af og dermed forringe smagen i sidste ende.

Dette gælder både for de to oksehøjrebssteaks samt boeuf onglet'en.

Undgå også helst at krydre maden, når den ligger på grillen, da flammetæmmere, grillens bund og lign. ikke har godt af salt i forhold til risiko for erodering af ståloverfladerne. 

Tilberedningsvejledning


 1. 1

  Grillen eller sear-brænderen skal varmes op og være rygende varm, inden du går i gang med at grille. Når du tror, den er varm, så vent lige lidt endnu, indtil den er helt rygende varm!

 2. 2

  Brun kødet grundigt af på begge sider, uanset om du anvender searing-brænderen i sidebordet eller Gourmet System grillpladen inde i grillen. Brun og vend kødet så du får en gylden stegeskorpe og det flotte stegekryds. Det er nemlig fra stegeskorpen og de karamelliserede proteinstoffer, at du får den karakteristiske lækre grillsmag.

 3. 3

  Skru ned for varmen, når du har den perfekte stegeskorpe og steg færdig, til du opnår den rette kernetemperatur. Bruger du searing-brænderen, kan du lægge dine steaks ind på grillen under låg, når de er brunet færdige, til de får den rette kernetemperatur. Oksehøjrebssteaks skal steges meget hurtigt, da de sædvanligvis ikke har en særlig stor tykkelse, når vi køber dem i eksempelvis supermarkedet. Steaksene skal have ca. 2 min. på hver side på searing-brænderen, og Boeuf Onget'en ca. 3 min. på hver side på Gourmet System grillpladen. Vend kødet et par gange, indtil det har et flot grillmønster. Man kan mærke, når kødet slipper grillristen, og så er det tid til at vende.

 4. 4

  Efter endt stegning skal kødet hvile i 5-6 minutter, så kødsaften fordeler sig i hele kødstykket. Ellers vil al kødsaften løbe ud, når man skærer i kødet. Læg stykker af hvidløgssmør samt rosmarin-kviste på boeuf onglet'en tilsidst. Det giver ekstra god smag.

 5. 5

  Husk at efter endt stegning stiger temperaturen i midten af kødet med ca. 5 grader. Det betyder, at efter endt stegning skal man lægge 5 grader til dét, man måler med stegetermometeret. Ønsker du din steak stegt rød, tager du den altså af grillen, når kernetemperaturen er 45 grader, og slutkernetemperatur efter hvile er 50 grader. Ønsker du steaken stegt medium, tages den således af grillen, når du måler en kernetemperatur på 50 grader og slutkernetemperatur ved anretning 55 grader. Ønsker du din steak gennemstegt, tager du den af grillen, når kernetemperaturen er 62 grader og slutkernetemperaturen 67 grader.

 6. 6

  Når man anvender et stegetermometer til at måle kernetemperaturen, er det nødvendigt at stikke hul i kødets stegeskorpe, hvilket kan medfølge, at man mister lidt saft fra kødet, men hellere det end en steak, der er stegt forkert.

 7. 7

  En anden måde, at tjekke om steaken er rød, medium eller gennemstegt, er, hvor man med højre pegefinger trykker lige under venstre tommelfinger og sammenligner modstanden i trykket fra hånden med modstanden i steaken. Se også vejledningen her: https://nexgrill.dk/blogs/recipes/steaks-3-forskellige-tilberedningsmader-pa-gasgrill

Opskrift - No. 24
Prøv ogsÅ disse opskrifter