Lam

Helstegt Lammekølle på bagte grøntsager

Opskrift- No. 31
 • FORBEREDELSE
  15-30 min.
 • TILBEREDNINGSTID
  90-120 min
 • PERSONER
  3-4
 • SVÆRHEDSGRAD
  Moderat

Nexgrill med Lars Thrane

Roterende lækker lammekølle

Det er forår, det er påske, og hvad er mere lækkert end at grille en lammekølle på gasgrillen i den anledning. 

Nexgrill's kok og grillentusiast, Lars Thrane, giver her opskriften på lammekølle grillet på rotisserie. Til lammekøllen serveres bagte rodfrugter, tzatziki og eventuelt et groft brød til.

Se også VIDEO med fremgangsmåden. 

Ingredienser

Ingredienser

 • 1 lammekølle 
 • Hvidløg 
 • Persille 
 • Salt og peber  
 • Olie eller smør 
 • Grøntsager, f.eks.  gulerødder, selleri, pastinak og løg  
 • Husk: kødsnor 
 • Tilbehør: Tzatziki og groft brød

Forberedelse


Begynd med at udbene lammekøllen. 

Hvis du køber lammekøllen hos slagteren, kan du sagtens få ham til at udbene lammekøllen. Hvis du køber lammekøllen i supermarkedet, må du selv udbene den, men det er nu heller ikke så svært. 

Kig på lammekøllen på bagsiden, der ser man nemt benet stikke ud af den tykke ende. Det er kun det nederste ben, man fjerner. 

Læg et snit med en skarp kniv direkte på det nederste ben og skær ind til benet hele vejen op, til du når kugleleddet, og det øverste ben rammes. 

Skær rundt om benet, så al kød løsner sig fra benet, helt op til de to ben mødes, og skær så igennem kugleleddet mellem de to ben, - sådan.  

Skyl og hak persillen groft, bland persillen med finthakket hvidløg, salt, peber og olie eller smør. 

Smør persilleblandingen ind i lammekøllen, dér hvor benet er blevet fjernet. Gem lidt af blandingen til at smøre uden på lammekøllen senere. 

Fjern den nederste rotisserie-spydholder og stik rotisserie-spyddet gennem den øverste del af lammekøllen på langs med benet og lad spyddet gå gennem den del af lammekøllen, hvor benet er blevet fjernet. 

Luk kødet sammen om rotisserie-spyddet og snør kødet stramt med en kødsnor omkring spyddet. 

Stik den anden rotisserie-spydholder på spyddet og skub rotisserie-spydholderne sammen, til de holder køllen på plads midt på spyddet. Husk at spænde skruerne fast, så køllen holdes helt på plads på spyddet. 

Tilberedningsvejledning


 1. 1

  Sæt spyddet i motoren på grillen og hæng spyddet på rotisserie-holderen på grillen.

 2. 2

  Stil en drypbakke på grillen under lammekøllen og smør køllen godt ind i persilleblandingen. Tænd alle brænderne på grillen, undtagen den brænder der sidder direkte under drypbakken.

 3. 3

  Tænd rotisserie-motoren, luk låget, lad grillen varme op til en temperatur på 250 grader C og steg lammekøllen, til den har fået en gylden stegeskorpe.

 4. 4

  Når lammekøllen er flot gylden, dæmpes varmen på grillen til ca. 180 grader C, og drypbakken fyldes med alle grøntsagerne, der er vendt i olie og drysset med salt og peber

 5. 5

  Lammekøllen steges under låg, til den har en kernetemperatur på 60 grader i midten af kødet. Kig til stegen hvert tyvende minut for at kontrollere, at varmen passer, og vend grøntsagerne i drypbakken, så de bliver stegt på alle sider.

 6. 6

  Når lammekøllen har en kernetemperatur på 60 grader, tages den af spyddet og hviler 15 minutter, inden den skæres i skiver.

 7. 7

  Kom alle grøntsagerne på et fad og anret lammeskiverne ovenpå grøntsagerne. Server tzatziki og et groft brød til. Velbekomme!

Opskrift - No. 31
Prøv ogsÅ disse opskrifter


Placeholder Title

Shop These Products