Fjerkræ
Rotisserie-kylling i kærnemælk
Opskrift- No. 41
-
FORBEREDELSE
25 minutter, plus 4-12 timer marineringstid
-
TILBEREDNINGSTID
60-75 minutter
-
PERSONER
3-4
-
SVÆRHEDSGRAD
4/10
Bag om opskriften
Turn Little Birdie
Du ved, hvordan stegt kylling altid er så dejligt saftig og mør under det sprøde skind, ikke? Det er, fordi man bruger et gammelt husgeråd, hvor man bruger kærnemælk som lage og til at smage kyllingen til. Jeg har taget samme lage-teknik og brugt den til grillet kylling, så du får al den smag, mørhed og saft som i en stegt kylling inden under det her smukt gyldent-ristede skind på kyllingen på det roterende spid.
Som det kan ses på Beyond the Flame med Susie Bulloch.
Ingredienser
Ingredienser
- 1 1,3-1,8 kg kylling
- 4 kopper kærnemælk
- 4 tsk. salt
- 1 tsk. sort peber
- 2 spsk. røget paprika
- 1 spsk. hvidløgspulver
- 1 spsk. løgpulver
- 2 tsk. sellerifrø
- 2 fed hvidløg
- 1 skalotteløg
- 2 kviste rosmarin
- 2 kviste timian
Forberedelse
Fyld en stor, genlukkelig pose med 4 kopper kærnemælk, 4 tsk. salt, 1 tsk. sort peber, 2 spsk. røget paprika, 1 spsk. hvidløgspulver, 1 spsk. løgpulver og 2 tsk. sellerifrø.
Læg din kylling ned i blandingen og stil den i lagen til marinering i køleskabet i 4-12 timer.
Tag den op af lagen, afdryp, dup tør og smag rundhåndet til med salt.
Fyld kyllingens indre med 2 fed hvidløg, 1 skalotteløg, 2 kviste rosmarin, 2 kviste timian.
Sæt den sikkert fast på rotisseriet.
Tilberedningsvejledning
-
1
Forvarm din Nexgrill til 200-230ºC.
-
2
Placer spiddet med kyllingen på grillen og tænd for rotationen (rotisseriet kræver en stikkontakt tæt på).
-
3
Steg i omkring 1 til 1,5 time, hvor du pensler med smeltet smør for hver 20 minutter.
-
4
Hold øje med den indvendige temperatur med et digitalt stegetermometer. Når lårene er på 65-70º C, tager du spiddet og kyllingen af.
-
5
Lad kyllingen hvile i 10-15 minutter. Skær ud, server og nyd!