• FORBEREDELSE
    10 min.
  • TILBEREDNINGSTID
    12
  • PERSONER
    4
  • SVÆRHEDSGRAD
    Nem

Min Nexgrill og Jeg

Spicy gris på spyd - det er dansk verdensklasse!

Ohhh yeah - denne duft, denne varme fornemmelse af chili og denne smag af karameliseret stegeskorpe - så er der dømt sommergrilltid. Den danske gris er bare verdensklasse og denne gang grillet, spicy krydret på spyd, serveret med grillet icebergsalat og en grov skoleagurktzatziki med syrlige æbler.

Her får du opskriften, og du kan desuden se hele fremgangsmåden i videoen med kok, Lars Thrane, som er yderst begejstret og rutineret i at grille på gasgrillerne fra Nexgrill.

Ingredienser

Ingredienser

  • Spicy grillspyd med gris
  • 800 gram hakket svinekød
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. chilipulver
  • 2 æg
  • 1 stk. revet ingefær ca 1x1 cm
  • 3 fed hvidløg
  • 4 spsk rasp
  • Salt og peber
  • 8 grillspyd


  • Grillet iceberg
  • 1 stk. Iceberg salathoved
  • Olie til pensling
  • Salt og peber


  • Skoleagurktzatziki
  • 4 stk. skoleagurker
  • 4 stk. syrlige æbler
  • 1 dl. hvidløgsaioli 

Forberedelse


Spydene lægges i vand, hvis de er af træ, gerne 1½ time før de skal anvendes, så brænder de ikke i grillen.

Spicy grillspyd med gris: Alle ingredienserne blandes sammen. Inden farsen sættes på spyd, er det en god ide at stege en lille kødklump, så man lige kan smage, om der skal mere chili eller andet krydderi i.

Grillet iceberg: De yderste blade af Icebergsalaten fjernes, og salaten deles i 6 dele gennem stokken. Der stikkes grillspyd gennem salaten, så salatbladene holdes på plads.

Skoleagurktzatziki: Ca. 1 skoleagurk pr. person skæres i tommelfingertykke stykker og vendes i en hvidløgsaioli sammen med 1 syrligt æble pr. person. (aioli er en mayonnaise tilsmagt med hvidløg og hvis man ønsker det - dijonsennep) 

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Når farsen er tilsmagt, sættes farsen på spyd, pensles med olie og grilles på en varm grill til en kernetemperatur på 75 grader. Grilspydene vendes 4 gange efter 3 minutters grill på hver side af de fire flader. Ialt 12 min.

  2. 2

    Salaten vendes i olie, krydres med salt og peber og grilles ca. 1½ minut på hver side på den varme grill. Salaten lægges med fordel på grillen efter den sidste vending af spydene, så passer tilberedningstiden sammen.

  3. 3

    De spicy grillspyd anrettes sammen med grillet salat og skoleagurktzatziki. God appetit!

Opskrift - No.
Prøv ogsÅ disse opskrifter


GRILL

Shop denne grill