Tilbehør
Grillet kartoffelsalat
Opskrift- No.
-
FORBEREDELSE
25 min.
-
TILBEREDNINGSTID
30 min.
-
PERSONER
4
-
SVÆRHEDSGRAD
Nem
Bag om opskriften
En pose kartofler en søndag eftermiddag
Jeg må indrømme, at onkel Allen virkelig vidste, hvordan man griller en steak. Det var ligegyldigt, om det var et tykt eller tyndt stykke kød, en ribeye steak, I-Bone steak, flanksteak eller oksefilet uden fedtkant. Han havde talent for hovedretten. Hver anden søndag inviterede han vores familie på saftige steaks i sin ungkarlehybel. Med det samme vi trådte ind ad hoveddøren, kunne man høre ham råbe: "Jeg tager kødet med." Og jeg svarede: "... hvis du også tager kartoflerne." Det var vores lille tradition, og jeg vil aldrig glemme ham for det.
Denne opskrift på grillet kartoffelsalat var en af vores søndagsfavoritter. Du kan med fordel bruge en støbejernspande direkte på grillristen til kartoffelsalaten. For hvad er kød uden kartofler?
Retten kan ses i Bag om flammen med Maddie Brenneman.
Ingredienser
Ingredienser
- 1 kg kartofler
- 250 g tyktskåret bacon
- ¾ kop hakkede løg
- 2 fed finthakkede hvidløg
- 1/3 kop klar eddike
- ¼ kop sukker
- 1 spsk Dijon sennep
- 1 tsk salt
- 2 spsk hakket persille
Forberedelse
• Kog kartoflerne i 15-20 minutter i en mellemstor gryde, eller indtil de er møre, når du stikker i dem med en gaffel.
• Hæld vandet fra kartoflerne og skær dem i skiver på ca. 6 mm.
• Hak løgene.
• Hak hvidløgsfeddene fint.
Tilberedningsvejledning
-
1
Stil en støbejernspande på grillen ved høj varme og steg baconen, indtil den er sprød.
-
2
Når baconstrimlerne er sprøde, tages de op og knækkes i små stykker.
-
3
Varm det overskydende baconfedt på panden op til middelvarme.
-
4
Kom hvidløg og løg på panden og steg dem i 4-5 minutter, eller indtil de er gennemsigtige og begynder at blive brune.
-
5
Bland eddike, sukker, sennep og salt i. Rør rundt, indtil det begynder at boble.
-
6
Kom kartoffelskiverne i og steg dem, indtil de er svagt brune.
-
7
Toppes med smuldret bacon og pyntes med hakket persille.