Fisk og Skaldyr

Grillet ørredsalat

Opskrift- No. 26
  • FORBEREDELSE
    25 min.
  • TILBEREDNINGSTID
    15 min.
  • PERSONER
    4
  • SVÆRHEDSGRAD
    Moderat

Bag om opskriften

På jagt efter følelsen af den allerførste bid

Det var koldt den første dag ved floden helt alene. Jeg havde ikke fanget en disse, og jeg var parat til at vende tilbage til lejren med en tom køleboks. Før jeg kastede håndklædet i ringen, tænkte jeg lidt over, at jeg befandt mig her helt alene omgivet af dybgrønt landskab og Rocky Mountains' sneklædte tinder. Fisk eller ej, så fremkaldte storheden i naturen et bredt grin hos mig. Og jeg sværger den dag i dag, at det var på det tidspunkt, jeg følte et ryk i linen.

Uanset om fisken er nyfanget eller kommer direkte fra fiskehandleren, så er denne opskrift på grillet ørredsalat lækker, ikke for tung, og en, du kan tage med hjem og gøre til din egen.

Kan ses i Bag om flammen med Maddie Brenneman.

Ingredienser

Ingredienser

  • Ørred

  • 2 fileter, en hel fisk
  • 1 citron
  • 2 stilke rosmarin
  • Salt og peber


  • Salat

  • 4 kopper grøn salat, fx ruccola, mesclun, rødbladet romaine eller babyspinat
  • 1 kop blandede krydderurter, fx persille, basilikum, oregano, purløg eller koriander
  • ½ kop solsikkespirer
  • ½ kop druetomater


  • Dressing

  • ½ kop ekstra jomfruolivenolie
  • ¼ kop balsamicoeddike
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. Dijon sennep
  • 1 tsk. estragon

Forberedelse


Ørred
  • Ørreden krydres med salt og peber.
  • Citronen skæres i skiver.
  • Kom citron og rosmarin på ørreden.

Salat

  • Fyld vasken med koldt vand.
  • Kom salaterne i og vask dem forsigtigt, indtil alle urenheder er sunket til bunds.
  • Slyng salaterne i en salatslynge, indtil de er tørre.
  • Kom salaterne i en stor salatskål og tilsæt tomater og spirer.

Dressing

  • Hak løgene.
  • Hak hvidløget fint.
  • Bland olivenolie, balsamico, hvidløg, sukker, sennep og estragon.

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Grill ørreden over høj direkte varme for at forhindre, at fileterne hænger i.

  2. 2

    Grill i 8 minutter pr. 2,5 cm tykkelse og giv den første side lidt længere end den anden.

  3. 3

    Lad dem derefter afkøle i 10 minutter.

  4. 4

    Brug en gaffel til at skille fileterne ad.

  5. 5

    Tilsæt den grillede ørred til salatblandingen i skålen.

  6. 6

    Salaten toppes med dressing og serveres.

Opskrift - No. 26
Prøv ogsÅ disse opskrifter