• FORBEREDELSE
    20 min.
  • TILBEREDNINGSTID
    25 min.
  • PERSONER
    4
  • SVÆRHEDSGRAD
    Moderat

Bag om opskriften

Afsløret

Min mand lever og ånder for sundhed og velbefindende. Han er altid på en eller anden diæt og følger også en motionsplan. Jeg må indrømme − han er god til det. Det er derfor, jeg aldrig bliver træt af at fortælle om dengang, jeg fangede ham i at guffe min berømte galette med bær i sig kl. 3 om natten (mens han angiveligt var på en udrensningskur med juice). Til hans forsvar skal det dog siges, at det er en fantastisk opskrift.

Denne opskrift forvandler mine tre yndlingsbær - blåbær, hindbær, jordbær - til den lækreste dessert. Du behøver ikke at have en sød tand for at sætte pris på den.

Ingredienser

Ingredienser

  • ½ kop frosne blåbær
  • ½ kop friske hindbær
  • ½ kop friske jordbær
  • 1 ½ kop sukker
  • ¼ kop citronsaft
  • 1 tsk. majsstivelse
  • 1 pakke bageklar croissantdej

Forberedelse


• På et bord drysset let med mel rulles croissantdejen ud, indtil den er ca. 30 cm i diameter.
• Læg den udrullede dej på Nexgrill pizzastenen.
• Kom bær, sukker og citronsaft i en kasserolle, og lad det simre i 15 minutter ved lav varme.
• Rør majsstivelse i og sluk for varmen.
• Kom fyldet på dejen med en ske indtil 5 cm fra kanten.
• Fold kanten ind over fyldet.

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Forvarm grillen til 220 °C.

  2. 2

    Læg galette og sten på grillen og bag indtil fyldet bobler, og dejen er gyldenbrun, ca. 25 minutter.

  3. 3

    Stil derefter galetten på en bagerist og lad den køle lidt af.

  4. 4

    Skæres ud i trekantede stykker og serveres.

Opskrift - No. 33
Prøv ogsÅ disse opskrifter