Opskrift
Spareribs med espresso og BBQ-sauce af grillet fersken
Opskrift- No.
-
FORBEREDELSE
10 min.
-
TILBEREDNINGSTID
Min. 90 min.
-
PERSONER
2-3
-
SVÆRHEDSGRAD
Moderat
Bag om opskriften
Intet er sødere end sydens gæstfrihed
Lige uden for Macon gjorde vi holdt ved et BBQ-telt, der lå ud til vejen. Det var varmere end varmt, men vi var ligeglade. De plukkede ferskner fra træer i nærheden, grillede og moste dem til en sød, krydret og klæbrig sauce, der for altid vendte op og ned på mit syn på spareribs. Som du nok kan se, er det ikke spareribs på den dagligdags måde. Nej, vi bruger et par utraditionelle ingredienser til at peppe dem op med. Bare rolig, vi ødelægger ikke noget, der i forvejen er lækkert − vi tilføjer bare et ekstra twist.
Ingredienser
Ingredienser
- 1 stk. sparerib
- 2 modne ferskner
- 2 kopper espressobønner
- 3 spsk. honning
- 1 flaske BBQ-sauce
Forberedelse
Kom BBQ-sauce, espresso og honning i en stor røreskål.
Tilberedningsvejledning
-
1
Grill fersknerne over indirekte varme, indtil de er bløde.
-
2
Fjern ferskensten og blend. Kom det derefter i røreskålen med BBQ-sauce.
-
3
Grill spareribsene over indirekte varme (150 °C) i mindst 90 minutter (røgning efter ønske).
-
4
Tag spareribsene af og lad dem hvile i 5 minutter.
-
5
Smør spareribsene med BBQ-saucen med espresso og grillet fersken.
-
6
Anrettes på en tallerken og serveres. God appetit!