Gris
Grillede svinekoteletter med grillet æble og jalapeno
Opskrift- No.
-
FORBEREDELSE
2 timer
-
TILBEREDNINGSTID
30 min.
-
PERSONER
4
-
SVÆRHEDSGRAD
Svær
Bag om opskriften
Mor har aldrig brudt sig om krydret mad
Det har dog aldrig afholdt min far fra at tilbyde hende en bid fra sin tallerken, selvom hun aldrig nogensinde har brudt sig om krydret mad. Bortset fra maden i denne opskrift. Som om der er skabt balance i smagen for hende.
I denne opskrift på svinekoteletter kombineres et Granny Smith æbles sødme og syrlighed med jalapeno-pebres raffinerede kick. Kombinationen er lækker året rundt, men den er især velsmagende om efteråret, når æblerne bliver modne. Er du heller ikke så vild med krydret mad? Hold ud. Denne ret vil du elske!
Ingredienser
Ingredienser
- 1 kg svinekoteletter med ben
- 3 spsk frisk rosmarin
- Salt og peber
- 3 fed hvidløg
- 3 spsk. olivenolie
- ½ kop rødløg
- 3 jalapeno-pebre
- 1 Granny Smith æble
Forberedelse
- Pensl svinekoteletterne med olivenolie og krydr med rosmarin, salt og peber.
- Lad dem marinere i køleskabet i 2 timer.
Tilberedningsvejledning
-
1
Grill hele æblet og jalapeno-pebrene ved indirekte varme.
-
2
Skær derefter æblet og pebrene i tern.
-
3
Bland med hakket løg og finthakket hvidløg for at lave en chutney.
-
4
Brun de marinerede svinekoteletter ved høj direkte varme.
-
5
Flyt koteletterne over på middellav indirekte varme, indtil et stegetermometer i den tykkeste del af kødet viser 57 °C.
-
6
Lad svinekoteletterne hvile i 10 minutter.
-
7
Top koteletterne med chutney. God appetit!