• FORBEREDELSE
    15 min.
  • TILBEREDNINGSTID
    45 min.
  • PERSONER
    4
  • SVÆRHEDSGRAD
    Moderat

Bag om opskriften

Min mor er den nærigste person, jeg kender...

Jeg mener det. Jeg har set hende bede en treårig om at få en femogtyveøre tilbage i byttepenge i en juicebod! Da hun derfor tilbød at betale en lokal restaurant et vanvittigt beløb for deres opskrift på indisk kylling, siger det sig selv, at jeg var ved at få et hjerteanfald. Jeg vidste, at opskriften måtte være god, så jeg bad hende om den. Og ja, hun ville have penge for den.

Denne opskrift bringer en smag af Indien direkte med ind til bordet derhjemme. Uanset om du nyder en stille aften eller har gæster til middag, så sidder denne ret lige i skabet.

Ingredienser

Ingredienser

  • 1 hel kylling
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. gul karry
  • ¼ kop limesaft
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. løgpulver
  • 1 tsk. fennikelfrø

Forberedelse


  • Hel butterfly kylling.

Læg hele kyllingen på et skærebræt, og tag din Nexgrill fjerkræsaks.

Start i haleområdet og klip langs begge sider af rygsøjlen helt op til halsen. Klip derefter rygbenet ud og fjern det, så kyllingen begynder at ligge fladt.

Når rygbenet er fjernet, åbnes kyllingen med skindsiden opad og trykkes så flad som muligt. Tryk godt ned på brystet med håndfladerne for at gøre den endnu fladere.

Du hører et knæk, der betyder, at du gør det rigtigt.

Gem spidsen af vingerne bag brystet, så de ikke bliver brændt på grillen.

  • Kyllingen er nu klar til grillen.

Kom kardemomme, gul karry, limesaft, hvidløgspulver, løgpulver og fennikelfrø i en stor røreskål, og rør indtil der dannes en pasta.

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Forvarm grillen til middelvarme.

  2. 2

    Læg kyllingen på grillen med skindsiden nedad og grill langsomt, indtil fedtet smelter, og skindet bliver gyldenbrunt og sprødt, ca. 15 minutter.

  3. 3

    Vend kyllingen, luk låget og fortsæt med at grille, indtil den lige netop er gennemstegt, ca. 20 minutter mere.

  4. 4

    Dryp omhyggeligt krydderpastaen på kyllingen.

  5. 5

    Lad kyllingen blive på grillen i yderligere 10 minutter, indtil pastaen begynder at karamellisere.

  6. 6

    Tag kyllingen af grillen, og lad den hvile i 10 minutter, inden den udskæres.

Opskrift - No. 21
Prøve at parre det med disse andre opskrifter