Vildt

Grillet Carpaccio med Babybeder og Peberrodscreme

Opskrift- No. 32
  • FORBEREDELSE
    45 min.
  • TILBEREDNINGSTID
    40 sek.
  • PERSONER
    2
  • SVÆRHEDSGRAD
    Moderat

Bag om opskriften

Carpaccio er en af mine favoritretter

Og det er så nemt at tilberede. Retten stammer fra Harrys bar i Venedig og er lavet af råt oksekød. Jeg har dog twisted opskriften lidt, da jeg har valgt at bruge fileten fra en hjort.

Jeg ruller kødet i timianblade og lyngriller det, så du får det rå kød med en grillet kant. I denne opskrift har jeg brugt et dådyr, men du kan selvfølgelig bruge al slags vildtkød, som du har til rådighed.

/Nikolaj Juel

Ingredienser

Ingredienser

  • 1 dådyrfilet 
  • 250 ml crème fraiche 
  • 1 spsk rødvinseddike af god kvalitet
  • 10 peberkorn
  • Et bundt babybeder med toppen på, gerne en blanding af gule og rødbeder
  • 1 generøs håndfuld peberrod, friskrevet
  • 2 spsk. syltede timianblade, finthakket 
  • Et lille bundt vilde blade, såsom vilde raketblade, syreblade og mælkebøtteblade
  • Et bundt timian
  • Et fed hvidløg 
  • Frisk citronsaft
  • Olivenolie 
  • Salt og peber

   

Forberedelse


Kødet

  • Forvarm din Nexgrill til høj varme
  • Skær fileten fri for al fedt og sener
  • Gnid fileten med olivenolie, og drys derefter med salt og peber
  • Drys timian på kødet i et så tykt lag, at alt kødet er dækket
  • Grill fileten 20 sekunder på hver side i gasgrillen


Peberrodscreme

  • For at lave peberrodscremen tilsættes den revne peberrod til creme fraichen i en skål
  • Rør derefter rødvinseddiken i
  • Drys salt og peber i, og stil derefter til side


Babybederne

  • Skær toppen af de små beder, så du står tilbage med ca. 3 cm top
  • Læg bederne i en gryde med timian, hvidløgsfed og peberkornene
  • Lad det simre i 30-40 minutter, til bederne er møre. Lad bederne køle af i det vand, du kogte dem i, så smagene bliver intensiveret
  • Pil derefter skindet af bederne med fingrene, skær dem i halve og kom dem i en skål
  • Smag bederne til med salt, peber, olivenolie og saften fra ca. en halv citron


Anret hele retten

  • Tag hjortefileten og skær den så tyndt ud, som du kan
  • Anret skiverne på tallerkener og pynt skiverne med citronsaft, salt og peber
  • Arranger også babybederne rundt om og læg små prikker af peberrodscreme imellem dem
  • Spred de vilde blade rundt om og afslut med endnu et skvæt olivenolie

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Grill fileten i 20 sekunder på hver side og lad hvile, indtil den kan anrettes sammen med babybeder og peberrodscreme.

Opskrift - No. 32
Prøv ogsÅ disse opskrifter


Placeholder Title

Shop These Products