Vildt
Grillet Carpaccio med Babybeder og Peberrodscreme
Opskrift- No. 32
-
FORBEREDELSE
45 min.
-
TILBEREDNINGSTID
40 sek.
-
PERSONER
2
-
SVÆRHEDSGRAD
Moderat
Bag om opskriften
Carpaccio er en af mine favoritretter
Og det er så nemt at tilberede. Retten stammer fra Harrys bar i Venedig og er lavet af råt oksekød. Jeg har dog twisted opskriften lidt, da jeg har valgt at bruge fileten fra en hjort.
Jeg ruller kødet i timianblade og lyngriller det, så du får det rå kød med en grillet kant. I denne opskrift har jeg brugt et dådyr, men du kan selvfølgelig bruge al slags vildtkød, som du har til rådighed.
/Nikolaj Juel
Ingredienser
Ingredienser
- 1 dådyrfilet
- 250 ml crème fraiche
- 1 spsk rødvinseddike af god kvalitet
- 10 peberkorn
- Et bundt babybeder med toppen på, gerne en blanding af gule og rødbeder
- 1 generøs håndfuld peberrod, friskrevet
- 2 spsk. syltede timianblade, finthakket
- Et lille bundt vilde blade, såsom vilde raketblade, syreblade og mælkebøtteblade
- Et bundt timian
- Et fed hvidløg
- Frisk citronsaft
- Olivenolie
- Salt og peber
Forberedelse
Kødet
- Forvarm din Nexgrill til høj varme
- Skær fileten fri for al fedt og sener
- Gnid fileten med olivenolie, og drys derefter med salt og peber
- Drys timian på kødet i et så tykt lag, at alt kødet er dækket
- Grill fileten 20 sekunder på hver side i gasgrillen
Peberrodscreme
- For at lave peberrodscremen tilsættes den revne peberrod til creme fraichen i en skål
- Rør derefter rødvinseddiken i
- Drys salt og peber i, og stil derefter til side
Babybederne
- Skær toppen af de små beder, så du står tilbage med ca. 3 cm top
- Læg bederne i en gryde med timian, hvidløgsfed og peberkornene
- Lad det simre i 30-40 minutter, til bederne er møre. Lad bederne køle af i det vand, du kogte dem i, så smagene bliver intensiveret
- Pil derefter skindet af bederne med fingrene, skær dem i halve og kom dem i en skål
- Smag bederne til med salt, peber, olivenolie og saften fra ca. en halv citron
Anret hele retten
- Tag hjortefileten og skær den så tyndt ud, som du kan
- Anret skiverne på tallerkener og pynt skiverne med citronsaft, salt og peber
- Arranger også babybederne rundt om og læg små prikker af peberrodscreme imellem dem
- Spred de vilde blade rundt om og afslut med endnu et skvæt olivenolie
Tilberedningsvejledning
-
1
Grill fileten i 20 sekunder på hver side og lad hvile, indtil den kan anrettes sammen med babybeder og peberrodscreme.