Bagværk

Sprød Flammkuchen

Opskrift- No. 16
  • FORBEREDELSE
    2 timer 15 minutter
  • TILBEREDNINGSTID
    30 minutter
  • PERSONER
    2
  • SVÆRHEDSGRAD
    Let

Grillopskrifter

Sprød Flammkuchen

Der er ikke noget som en klassisk Flammkuchen, der kan få vores hjerter til at slå hurtigere. Følg vores vejledning, så du er sikker på, at den bliver perfekt sprød med en lækker røget smag. Til vores opskrift på Flammkuchen har vi også tilføjet et frugtigt tvist som en mulighed for dem, der har lyst til at prøve et lille smagseksperiment.

Ingredienser

Ingredienser

  • 500 g stenmalet hvedemel 
  • 7 g salt 
  • 7 g tørgær 
  • 50 ml olivenolie 
  • 320 g varmt vand 


  • TIL PIZZA TOPPINGS 

  • 250 g creme fraiche 
  • 250 g græsk yoghurt 
  • Et drys muskatnød 
  • 250 g bacon 
  • 50 g valnødder 
  • 10 g honning 
  • 25 g frisk rosmarin, 1 rødløg, hakkede figner, valgfrit 
  • Salt og sort peber

Forberedelse


  1. For at lave bunden til din Flammkuchen skal du blande alle tørre ingredienser i en skål og lave en fordybning i midten. Hæld olivenolien og vandet ned i fordybningen, rør langsomt for at blande alle ingredienser, ælt så videre, til der dannes en blød dej. 
  2. Dæk dejen til med et rent viskestykke og stil den til side. Lad den hvile, indtil den når dobbelt størrelse (ca. 2 timer). 
  3. Forbered dine toppings, mens dejen hviler. Bland creme fraiche sammen med den græske yoghurt. Sauter bacon og skær det i stykker. 
  4. Form, når dejen er færdig, 2 bunde på en overflade drysset med mel. Du skal rulle dejen ud og strække den for at forme en dejlig tynd bund, så du er sikker på et sprødt resultat. 
  5. Fordel blandingen af creme fraiche og yoghurt jævnt på de to bunde. Drys let med muskatnød og læg resten af dine toppings på.

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Forvarm din Nexgrill i 5 minutter med låget på og alle brændere tændt på høj varme.

  2. 2

    Skru gassen ned på lav på alle brændere. Hvis du har en Nexgrill Evolution, kan du lægge pizzaen direkte på dine DIBS varmeplader (stegesiden opad). Læg ellers en pizzasten ind og lad den varme op i 5 minutter.

  3. 3

    Løft låget og drys stenen med mel, inden du lægger en bund på stenen.

  4. 4

    Luk låget og bag din Flammkuchen, indtil kanterne får en dyb gyldenbrun farve. Top-tip: For at undgå, at din pizzasten knækker, er det vigtigt ikke at flytte den mellem overflader, der har meget forskellige temperaturer - så læg ikke den varme pizzasten på en kold overflade, når du tager den ud af grillen.

Opskrift - No. 16
Prøv ogsÅ disse opskrifter


GRILL

Tag også et kig på disse produkter