Fjerkræ

Soyakylling på rotisserie

Opskrift- No. 4
  • FORBEREDELSE
    6 t.
  • TILBEREDNINGSTID
    60 min.
  • PERSONER
    2-4
  • SVÆRHEDSGRAD
    Moderat

Min Nexgrill og Jeg

Rotisserie - et genialt tilbehør til din Nexgrill

En af de mest geniale accessories til en gasgrill er et rotisserie. Det er så nemt, lækkert og smukt, når kyllingen hænger på spydet og lige så stille bliver forvandlet til den sprødeste, mest velsmagende grillede kylling.

Nexgrill kok, Lars Thrane, giver her opskriften på kylling marineret i soya, hvidløg og ingefær med smørstegt, grillet blomkål og gulerødder til.

Ingredienser

Ingredienser

  • 1 stk. hel kylling
  • soya
  • hvidløg
  • 1 stk. blomkål
  • 4 gulerødder
  • smør
  • olie
  • lime
  • salt og peber
  • saltflager

Forberedelse


  • Hvidløg og ingefær hakkes fint. Tag kyllingen, kom den i en frostpose, kom soya, finthakket hvidløg og finthakket ingefær ved, masser det godt ind i kyllingen og lad den marinere i ca. 6 timer.
  • Når kyllingen er færdigmarineret, snøres kyllingen rundt om lårbenene, ned om gumpen og rundt om kroppen på kyllingen for til sidst at fiksere vingerne.  Så kan den sættes på rotisseriet ved at bruge de justerbare gafler. Gaflernes jern skal gå ind i lårene og ned i brystet, så vingerne holdes inde. Så sidder kyllingen godt på rotisseriet.
  • Blomkålen skæres i skiver gennem stokken (lad derfor stokken sidde på), smøres med smeltet smør og drysses med salt og peber.
  • Gulerødderne skrælles, skæres i kvarte på langs og lægges i en marinade af olie, limesaft og saltflager.

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Kyllingen grilles ca. en time ved 200-225 grader, til den har en kernetemperatur på 75 grader. Kernetemperaturen måles med et stegetermometer i lårbenet. Alle brændere tændes, på nær den der ligger lige under kyllingen. Den grilles på rotisseriet først i 50 min ved ca. 200 - 225 grader. Derefter tændes bagbrænderen i de sidste 10 min. af tilberedningstiden, så kyllingen bliver supersprød.

  2. 2

    Efter de første 30 min. grillning af kyllingen, lægges blomkål på grillristen og grilles i ca. 10-15 min på hver side.

  3. 3

    Efter ca. 30 min. kommes også de marinerede gulerødder på grillristen og grilles ligesom blomkål, til de er møre og har en flot gylden overflade.

  4. 4

    Kyllingen tages af spyddet, skæres i portions stykker og serveres sammen med de grillede grøntsager. Velbekomme.

Opskrift - No. 4
Prøv ogsÅ disse opskrifter