Fjerkræ

Julemenu - And på rotisserie

Opskrift- No. 7
  • FORBEREDELSE
    20 min.
  • TILBEREDNINGSTID
    3 t.
  • PERSONER
    4
  • SVÆRHEDSGRAD
    Moderat

Min Nexgrill og Jeg

Det er omkring måltiderne, hyggen breder sig

Ved juletid samles familie og venner omkring andesteg, flæskesteg, brunede kartofler, risalamande og lækkert hjemmebag, og det er især her omkring måltiderne, at hyggen breder sig.

And står ofte på menuen i mange danske hjem selve juleaften. Men ved du, hvor langt den tradition går tilbage? Mange af de retter, som vi samles om i julen, stammer helt tilbage fra slutningen af 1800-tallet, og det er altså traditioner, som familier fører videre år efter år, og som vi nødigt ændrer på.

Her giver kok, Lars Thrane, dig opskriften på, hvordan du laver en traditionel julemenu, men udelukkende ved brug af din Nexgrill gasgrill. Lars Thrane griller på en Nexgrill 5B Deluxe, men en mindre Nexgrill kan også sagtens klare tilberedningen.

Ingredienser

Ingredienser

  • 1 and (ca. 3 kg)
  • små kogte, pillede kartofler (ca. 1 kg)
  • brun farin
  • smør
  • æbler
  • løg
  • svesker
  • ¼ rødkål
  • 2 spsk. rørsukker
  • 1 dl eddike
  • 3 dl ribssaft
  • salt og peber

Forberedelse


  • Først koges og pilles små kartofler, der skal bruges til brunede kartofler på grillen.
  • Indvolde og hals fjernes fra anden, og den renses godt indvendigt for blodrester. Anden krydres indvendigt og udvendigt med salt og peber.
  • Æbler og løg til garnituren skæres i kvarte.
  • De yderste blade på rødkålen fjernes, resten af rødkålen vaskes og snittes i strimler.

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Anden sættes på rotisseriet og placeres på grillen. Stil en foliebakke under anden, da foliebakken opsamler fedt og saft, der skal bruges til andesaucen. De 3 midterste brændere stilles på laveste flamme, og brænderne i siderne stilles på midterste flamme. Sørg for at der under stegningen er ca. 180 grader i grillen under låg. Anden steges til den er mør og sprød. Stegetiden afhænger af størrelsen på anden. En and på 3 kg steges i ca. 2 1/2 til 3 timer. Hvis anden ikke bliver sprød nok, tændes bagbrænderen den sidste 1/2 time.

  2. 2

    Æbler skåret i kvarte, løg skåret i kvarte og svesker lægges i en folieform med lidt andefedt, stilles på grillen og steges sammen. Smages til med salt og peber.

  3. 3

    Brun farin bredes ud i en foliebakke, i et ca. 1 cm tykt lag og smør fordeles ovenpå. Foliebakken stilles i den varme grill, til smør og sukker er smeltet sammen og bobler let. De små kogte, pillede kartofler kommes i sukkerblandingen og steges, til de er flot brune. Husk at røre i kartoflerne hvert kvarter. Hvis du har meget travlt, steges kartoflerne over direkte varme. Derfor tjek kartoflerne tit, så de ikke brænder på. Ellers steges de over indirekte varme, så passer de mere eller mindre sig selv, mens anden grilles på rotisseriet.

  4. 4

    Stil en gryde på gasgrillens sidebrænder og steg rødkålen i smørret. Tilsæt ribssaft og lad rødkålen koge under låg i ca. ½ - 1 time til kålen er mør. Smag rødkålen til med eddike, salt og sukker.

  5. 5

    Server and med garniture, brunede kartofler og rødkål til. Velbekomme!

Opskrift - No. 7
Prøv ogsÅ disse opskrifter