• FORBEREDELSE
    20 min.
  • TILBEREDNINGSTID
    2 t. 30 min.
  • PERSONER
    2-4
  • SVÆRHEDSGRAD
    Moderat

Min Nexgrill og Jeg

Der er tradition for at spise gås eller and på mortensaften den 10. november. Det er til minde om biskoppen Martin af Tours, som gemte sig blandt gæs for at undgå at blive biskop, men gæssene afslørede ham, og derfor må de hvert år lade livet til mortensaften.

Her får du Nexgrill kok, Lars Thrane's opskrift på en lækker Mortensaften Menu, hvor alt er tilberedt på gasgrill. 

Ingredienser

Ingredienser

  • 1 stk. and på 3 kg
  • æbler
  • svesker
  • smør
  • salt og peber
  • 1 stk. Hokkaido græskar
  • 2-3 stk. pastinak
  • 2-3 kartofler
  • 2-3  gulerødder
  • olie
  • rosmarin
  • 1 stk. spidskål
  • hvidløgssmør
  • Hollandsk Gouda ost

Forberedelse


  • Anden renses for blodrester og indmad. Derefter krydres anden med salt og peber indvendig og fyldes med æbler og svesker. Den tørres af udenpå, smøres ind i smør, drysses med salt og peber og sættes i et ildfast fad.


  • Garnituren dertil består af 2 slags: Rodfrugter/grøntsager i fad samt bagt spidskål med hvidløgssmør og Gouda ost.
  • Hokkaido græskar, pastinak, kartofler og gulerødder skæres i grove stykker, vendes i lidt olie og rosmarin. 
  • Spidskålen halveres og stokken fjernes. Spidskålen lægges i en folieform og smøres med hvidløgssmør samt drysses med rigeligt Hollandsk Gouda. 

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Anden placeres på grillen på følgende måde: de to midterste grillplader tages op, og det ildfaste fad placeres på brænderne. En ovnrist lægges over det ildfaste fad, og anden placeres ovenpå. Låget lukkes og anden grilles ca. 30 minutter ved 220 grader. Det er kun de yderste brændere, der tændes, så anden tilberedes ved indirekte grillning. Brænderne under det ildfaste fad tændes derfor ikke.

  2. 2

    Efter 30 minutter smides andefedtet i det ildfaste fad ud, og græskar, pastinak, kartofler og gulerødder i tommelfinger tykke stykker kommes i fadet. Grøntsagerne vendes med olie og drysses med salt, peber og rosmarin.

  3. 3

    Anden placeres på risten, oven på grøntsagerne og steges yderligere 2 timer ved 185 – 200 grader, eller til anden og grøntsagerne er møre.

  4. 4

    Når der er ca. 45 min. tilbage af tilberedningstiden for anden og de andre grøntsager, lægges spidskålen i en folieform og grilles ca. 30 – 45 minutter sammen med resten i grillen.

  5. 5

    Når anden er mør, skæres den ud og serveres med æbler, svesker, grøntsager og spidskålen – velbekomme!

Opskrift - No. 10
Prøv ogsÅ disse opskrifter