• FORBEREDELSE
    15 min.
  • TILBEREDNINGSTID
    45 min.
  • PERSONER
    4
  • SVÆRHEDSGRAD
    Moderat

Bag om opskriften

Fem aftener i Nova Scotia

Jeg var i Canada sammen med nogle venner for at fiske efter stamsild i Annapolis-floden. Fire aftener i træk sad vi omkring lejrbålet og spiste friskfangede amerikanske stamsild, mens vi forsøgte at undgå benene, så godt vi kunne. Misforstå mig ikke, for der findes ikke noget bedre end smagen af friskfanget fisk, men den femte dag hungrede vores smagsløg efter noget andet. Vi pakkede derefter sammen og begav os ud for at finde et måltid, der smagte lidt mere af Canada. Hvem kunne have gættet, at det bedste måltid på vores fisketur ville være kylling?

Lidt sød, lidt krydret og meget anderledes. Stil din sult med denne opskrift på kylling i ahornsmør. 

Kan ses i Bag om flammen med Maddie Brenneman.

Ingredienser

Ingredienser

  • 1 hel kylling duppet tør og "butterflied" 
  • 100 g usaltet smør
  • 4 spsk. ahornsirup
  • 2 stilke rosmarin 
  • 1 spsk. salt
  • 1 spsk. peber
  • 1 citron

Forberedelse


  • Hel butterfly kylling
    • Læg hele kyllingen på et skærebræt.
    • Start i haleområdet og klip langs den ene side af rygsøjlen med en Nexgrill fjerkræsaks helt op til halsen. Klip derefter rygbenet ud og fjern det, så kyllingen ligger fladt.
    • Når rygbenet er fjernet, åbnes kyllingen med skindsiden opad og trykkes så flad som muligt. Tryk den godt ned på brystet med håndfladerne for at gøre den endnu fladere. Hvis du hører et knæk, gør du det rigtigt.
    • Gem spidsen af vingerne bag brystet, så de ikke bliver brændt på grillen.
    • Kyllingen er nu klar til at blive grillet. 
  • Skær citronen over og pres saft på kyllingen.
  • Kyllingen krydres med salt og peber.
  • Smørret smeltes i en mellemstor kasserolle, og ahornsirup tilsættes.
  • Tilsæt rosmarin til sauceblandingen.

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Forvarm grillen til middelvarme.

  2. 2

    Læg kyllingen på grillen med skindsiden nedad og grill, indtil fedtet begynder at smelte, og skindet er gyldenbrunt og sprødt. Det tager ca. 15 minutter.

  3. 3

    Vend kyllingen, luk låget og fortsæt med at grille, indtil den lige netop er gennemstegt. Ca. 20 minutter mere.

  4. 4

    Dryp rigeligt med ahornsmørsauce på kyllingen.

  5. 5

    Lad kyllingen blive på grillen i yderligere 10 minutter, eller indtil saucen begynder at karamellisere.

  6. 6

    Tag kyllingen af grillen og lad den hvile i 10 minutter, inden den skæres ud.

Opskrift - No.
Prøv ogsÅ disse opskrifter


GRILL

Shop denne grill