Fisk og Skaldyr

Grillet hummer aguachile

Opskrift- No. 32
  • FORBEREDELSE
    4 timer 30 min.
  • TILBEREDNINGSTID
    10 min.
  • PERSONER
    4
  • SVÆRHEDSGRAD
    Svær

Bag om opskriften

4 friske haler og stor længsel

Jeg havde stadig smagen fra Menemsha, Massachusetts, i mine tanker, da jeg trådte ind ad hoveddøren sent om mandagen. Jeg åbnede fryseren for at lede efter noget, jeg kunne bruge til at kopiere smagen. Hakket oksekød. Nej. Chicken wings. Nej. Frossen broccoli. Nej …. Jeg stod der og stirrede på alt det, jeg var blevet træt af. Jeg lukkede døren og gik direkte hen til det nærtliggende asiatiske supermarked, som jeg havde tænkt på at gøre i flere måneder. Jeg kom hjem med to poser friske dagligvarer, mere hummer end én person kan indtage og stadig med smagen af vandet i mine tanker.

Hvis du er træt af alt det gamle, om og om igen, så prøv denne grillede hummer aguachile og giv venner og familie en lækker ret at spekulere over i lang tid, efter de er kommet hjem.

Kan ses i Bag om flammen med Robin Chang.

Ingredienser

Ingredienser

  • 2 kg hummer (eller andet seafood efter eget valg)
  • ¼ kop kokosolie
  • 2 spsk. groft Kosher salt
  • 1 kop kokosvand
  • 2 finthakkede thai-chilier
  • 3 spsk. palmesukker (kan erstattes af rørsukker)
  • 1 kop limesaft
  • 1 tørret guajillo chili
  • 1 kop halverede cherrytomater
  • 1 spsk. fintskåret thai-basilikum
  • 1 spsk. fintskåret mynte
  • 1 spsk. grofthakket koriander
  • 1 kop lige dele thai-basilikum, mynte, og korianderblade
  • ¼ kop rødløg i tynde strimler
  • ¼ kop agurk i tynde skiver

Forberedelse


  • Hummerne deles i to, pensles med kokosolie og krydres med 1 spsk. groft Kosher salt.

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Læg hummerne på den varmeste del af grillen med kødsiden nedad og grill dem i ca. 3 minutter. Vend dem om og grill i yderligere 3 minutter. Grill indtil kernetemperaturen er 60 °C.

  2. 2

    Tag dem af grillen og lad dem køle af. Efter afkøling fjernes hummerkødet fra skallen og skæres i stykker på 2,5 cm. Stil dem til side og lav aguachile.

  3. 3

    Rist guajillo chilien i en pande på grillen, indtil den bliver aromatisk og sprød. Fjern stilk og kerner fra chilien.

  4. 4

    Kom ristet chili, kokosvand, thai-chili, palmesukker, den resterende spsk. Kosher salt og limesaft i en blender. Blend indtil det er jævnt.

  5. 5

    Hæld aguachile i en skål og bland hakket hummerkød i. Stilles i køleskab i mindst 4 timer.

  6. 6

    Inden serveringen røres resten af ingredienserne i, bortset fra de plukkede urteblade.

  7. 7

    Anret retten i 4 skåle og pynt med de resterende krydderurter.

Opskrift - No. 32
Prøv ogsÅ disse opskrifter