Fjerkræ
Honningglaseret andebryst m. asiatisk inspireret grøntsager
Opskrift- No.
-
FORBEREDELSE
10 min.
-
TILBEREDNINGSTID
30 min.
-
PERSONER
4
-
SVÆRHEDSGRAD
Moderat
Min Nexgrill og Jeg
Sødt og grønt - fransk and møder en smag af Asien
Store, fede, grillede og honningglaserede franske Berberie andebryster med asiatisk inspireret grøntsager til - så bliver det nok ikke meget bedre. Sødt, fedt, saltet og samtidig let og grønt.
Med denne opskrift i hånden er der stort set garanti for et festmåltid, der tilfredsstiller alle smagsløgene. Den danske kok, Lars Thrane, viser her, hvordan man tilbereder både grillede andebryster og grøntsager i gryde på din Nexgrill.
Ingredienser
Ingredienser
- Honningglaseret andebryster
- 4 Berberie andebryster på 300-350 g/stk.
- Akaciehonning
- Olie til pensling
- Salt
- Asiatisk inspireret grøntsager
- 1 stort løg
- 4 gulerødder
- 1/2 broccoli
- 1 rød peber
- 1 gul peber
- 1/2 spidskål
- 4 skiver bacon
- soyasauce
- fiskesauce
- 1/2 citron
Forberedelse
- Alle grøntsager snittes til strimler.
- Bacon skæres i tern.
- Andebrysterne snittes med en skarp kniv gennem fedtet, men ikke ned i kødet. Andebrysterne drysses med salt og pensles med olie, dog ikke så meget at olien drypper ned i grillen, for så vil olien brænde.
Tilberedningsvejledning
-
1
Først brunes andebrysterne godt af, så de er flot gyldne på begge sider. De to yderste brændere til højre (her bruges en 5B Deluxe) skrues helt op, og her lægges andebrysterne. Først grilles de med skindsiden nedad i 6-8 min.
-
2
Dernæst vendes andebrysterne og steges igen ca. 6-8 min, til de er flot gyldne på begge sider.
-
3
Derefter skrues varmen ned for den midterste af de to brændere, mens den længst til højre stadig kører med høj varme, så andebrysterne nu grilles ved indirekte varme, men ikke branker. Andebrysterne lægges derfor i en foliebakke og overhældes med akaciehonning, så de glaserer. Foliebakken med andebryster placeres over den midterste brænder, der er skruet ned. De skal stege ved indirekte varme, til de har en kernetemperatur på 64 grader og er let rosa.
-
4
Mens andebrysterne brunes af, påbegyndes stegningen af asiatisk inspireret grøntager. Hertil bruges en gryde eller sautépande i grillen. Først brunes bacon af, løg kommes på og man lader det hele stege lidt sammen. Løgene skal ikke blive brune, de skal blot stege med og give smag. Så tilsættes gulerødder, broccoli, rød og gul peber samt spidskål. Alt steges sammen, til det er mørt, og der må meget gerne være bid i grøntsagerne.
-
5
Så krydres det hele med soya og fiskesauce, især godt med fiskesauce til det har en dejlig asiatisk smag. Til sidst tilsættes lidt friskpresset citronsaft for at give det en smule friskhed. Låg lægges på sautépanden/gryden, så det kan stå og koge yderligere sammen og tage smag af hinanden, mens andebrysterne færdiglaves.
-
6
Når andebrysterne har opnået en kernetemperatur på 64 grader, tages de af varmen. Husk at lade andebrysterne hvile i ti minutter efter stegningen, så er saftspændingen i kødet aftaget, og saften har fordelt sig i hele brystet. Andebrysterne skæres ud i tynde skiver, ellers kan de godt blive lidt seje at tygge.
-
7
Andebryst skåret i tynde skiver serveres sammen med asiatisk inspireret grøntsager – god appetit!