Gris

Grillet thaimarineret svinekotelet

Opskrift- No. 21
  • FORBEREDELSE
    Natten over
  • TILBEREDNINGSTID
    35 min.
  • PERSONER
    4
  • SVÆRHEDSGRAD
    Svær

Bag om opskriften

Madlavning er et lærred. Mal din historie.

Som person er jeg ret ukompliceret. Mit udgangspunkt var ikke at lave en detaljeret opskrift. Jeg ville bare forsøge at forholde mig til mine rødder. Da jeg for alvor begyndte at fordybe mig i madkulturen i Los Angeles, bemærkede jeg, hvor meget man egentligt fusionerer, men det er en underlig slags omvendt fusion, hvor folk anvender traditionel amerikansk mad, som de giver et tvist fra deres arv ... Burgere med japansk tvist. Koreansk inspirerede tacos. Jeg besluttede derfor, at dette skulle være alletiders lækre eksperiment. 



Opskriften kræver tid og fokus, men resultatet er alle pengene værd. For dine smagsløgs skyld præsenterer jeg grillede thai-marinerede svinekoteletter med nam prik noom (chilidip) og nektariner karamelliseret i fiskesauce. Synes du, det er en stor mundfuld? Bare vent, til du tager den første bid.  

Kan ses i Bag om flammen med Robin Chang.

Ingredienser

Ingredienser

  • Svinekotelet
  • 4 svinekoteletter med ben, 3-4 cm tykke
  • 2 kopper Maggi krydderi
  • ¼ kop finthakket hvidløg
  • ¼ kop finthakket galangarod (kan erstattes af ingefær)
  • 1 finthakket thai-chili
  • ½ kop palmesukker (kan erstattes af rørsukker)
  • ½ tsk. stødt kanel
  • ¼ tsk. stødt hvidløg
  • ¼ kop finthakkede korianderstængler
  • ¼ kop vindruekerneolie
  • Nam prik noom (dipsauce med thai-chili)
  • 1 finthakket thai-chili
  • 5 finthakkede kaffirlimeblade
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 jalapeno
  • ½ zittauerløg
  • 2 tørrede pasilla chili
  • 2 tørrede chipotle chili
  • ¼ kop fiskesauce
  • 5 fed hvidløg
  • ½ kop limesaft
  • 1 spsk. hakket galangarod
  • ½ kop hakket palmesukker
  • ½ kop hakkede korianderstængler
  • 1 kop hakkede koriander
  • Karamelliserede nektariner 
  • 2 gule udhulede nektariner (kan erstattes af frosne ferskner)
  • ¼ kop rørsukker
  • ¼ kop fiskesauce

Forberedelse


Forberedelse af svinekoteletter 

  • Kom alle ingredienser til marinaden i en blender og blend ved høj hastighed, indtil marinaden er jævn.
  • Kom svinekoteletterne i et dybt stegefad eller en stegeskål, der er dyb nok til at rumme marinaden.
  • Hæld marinaden over koteletterne og lad dem marinere natten over eller i mindst 6 timer.


Forberedelse af karamelliserede nektariner 

  • Skær nektarinerne i kvarte.

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Tilberedningsvejledning for svinekoteletter

    a. Tag svinekoteletterne op af fadet og tør overskydende marinade af.

    b. Læg svinekoteletterne på den varmeste del af grillen. Grill dem i 2 minutter uden at flytte dem. Vend dem 180 grader og grill dem i yderligere 2 minutter.

    c. Vend koteletterne og gentag.

    d. Når de har fået grillmærker, kontrolleres kernetemperaturen. Ved den ønskede kernetemperatur på 60 C° er de mediumstegt.

    e. Hvis svinekoteletterne er under 60 C°, skal de flyttes til en køligere del af grillen, indtil temperaturen nås.

    f. Tag koteletterne af grillen og lad dem hvile i 10 minutter, før de skæres i skiver.

  2. 2

    Nam prik noom − vejledning

    a. Tilbered den grønne peberfrugt og jalapenoen på grillen, indtil skindet er helt sort.

    b. Kom de grillede peberfrugter i en skål og tildæk dem omhyggeligt med husholdningsfilm. Stil dem til side og lad dem dampe af.

    c. Læg løg og de tørrede chilier i ovnen ved 175 °C. Bag chilierne, indtil de dufter og er sprøde. Bag løgene, indtil de er lettere brændte på ydersiden. Fjern stilke og kerner fra de tørrede chilier.

    d. Pil skindet af den bagte peberfrugt og jalapeno, men lad lidt af det brændte skind blive siddende. Det brændte skind tilfører røgsmag.

    e. Kom thai-chili, galangarod, palmesukker, hvidløg og løg i en foodprocessor. Blend, indtil det er helt finthakket og næsten pastaagtigt. De tørrede chilier smuldres ned i foodprocessoren og blendes i.

    f. Kom den bagte grønne peberfrugt, jalapenoen og fiskesaucen i foodprocessoren. Blend let, indtil det er blandet i. Der skal være større stykker og strimler af de bagte peberfrugter i saucen.

    g. Kom saucen fra foodprocessoren over i en røreskål. Tilsæt limesaft, finthakkede kaffirlimeblade, korianderstængler og hakket koriander. Bland det hele sammen med en ske eller spatel.

    h. Smag til. Tilsæt mere fiskesauce, hvis der er behov for mere salt, og tilsæt mere sukker, hvis det er for krydret.

    i. Du kan lave dette i op til en uge i forvejen. Kan opbevares i fryseren i op til en måned. Opvarmes i en gryde, når det skal bruges.

  3. 3

    Karamelliserede nektariner − tilberedningsvejledning

    a. Varm en pande op ved middelhøj varme. Kom rørsukker og fiskesauce i panden. Ryst panden for at dække alt sukkeret med fiskesauce. Skru ned til middelvarme.

    b. Når sukkeret er smeltet, tilsættes de gule nektariner.

    c. Kog saucen, indtil den er blevet tyk og har glaseret nektarinerne.

    d. Retten anrettes på en tallerken ved at lægge et tyndt lag nam noom prik i midten og sprede den i en cirkulær bevægelse.

    e. Læg enten hele koteletten eller skiver af den oven på saucen.

    f. Kom mere nam noom prik oven på koteletten.

    g. Læg to skiver nektarin på koteletten, og afslut med krydderurter: 2 mynteblade, 2 thai-basilikumblade og 4 korianderblade pr. tallerken.

Opskrift - No. 21
Prøv ogsÅ disse opskrifter