Fjerkræ

Kyllingefrikassé med asparges

Opskrift- No. 15
  • FORBEREDELSE
    15 min.
  • TILBEREDNINGSTID
    35 min.
  • PERSONER
    4
  • SVÆRHEDSGRAD
    Moderat

Min Nexgrill og Jeg

En smag af dansk sommer

Du danske sommer, jeg elsker dig, tra la la... - og asparges.

Asparges er en gammel kulturplante som romerne allerede dyrkede for over 2000 år siden. Aspargesplanter kan findes vildtvoksende langs vores kyster, ofte står de i et jorddække af opskyllet tang, men de fleste dyrkes, og især de hvide asparges er populære for deres delikate smag. Det er de nye unge skud, som er den store udsøgte delikatesse i maj og juni.

Danske asparges har en mere koncentreret smag end de sydlandske, fordi planterne har en længere hvileperiode om vinteren, og fordi de danske temperaturer er lavere. Dertil kommer, at de altid vil være mere friske, da transportafstanden er kortere.

Få smagen af dansk sommer og prøv her kokken Lars Thranes opskrift på kyllingefrikassé med karotter, hvide og grønne asparges, grillet kylling og nye kartofler. 

Ingredienser

Ingredienser

  • 4-6 store kyllingebryster (halveret)
  • 1 liter hønsebouillon
  • 3 dl fløde
  • 50 gram smør
  • 50 gram mel
  • 1 stort løg (i strimler)
  • 1 bundt hvide asparges (skrællede og skåret i aflange skiver + gem 4 stk. hele til at grille)
  • 1 bundt grønne asparges (skåret i aflange skiver + gem 4 stk. hele til at grille)
  • 4 stk. karotter eller gulerødder
  • 1 bakke cherrytomater.

Forberedelse


  • Start med at skylle grøntsagerne og skrælle de hvide asparges. Skær hvide og grønne asparges i aflange skrå skiver og gem 4 hele af hver til at grille og pynte med.
  • Skræl karotterne og skær dem i skrå skiver
  • De nye kartofler skylles og gnubbes rene for evt. jord.
  • Løget pilles og skæres i strimler.
  • Kyllingebrysterne halveres.

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Smørret smeltes i gryden og løget svitses af deri uden at brune. Melet drysses over og bages af til det lugter lidt nøddeagtigt.

  2. 2

    Hønsebouillonen hældes ved og piskes godt igennem, så der ingen klumper er i. Saucen koges 10 minutter, så melsmagen forsvinder. Derefter tilsættes fløden, saucen koges op og smages til med salt og peber.

  3. 3

    Alle grøntsagerne tilsættes saucen og koges ca. 5 min. Grøntsagerne må ikke koges for meget, de skal stadig være sprøde.

  4. 4

    Kyllingestykkerne vendes i lidt olie og steges gyldne på grillen.

  5. 5

    Kartoflerne koges møre i letsaltet vand.

  6. 6

    De resterende hele asparges vendes i olie og grilles.

  7. 7

    Grillet kyllingefilet anrettes sammen med kartofler og sauce og pyntes med grillet asparges samt cherrytomater. Serveres rygende varm. Bon appetit!

Opskrift - No. 15
Prøv ogsÅ disse opskrifter