Oksekød
Smash Burger
Opskrift- No. 25
-
FORBEREDELSE
10 min.
-
TILBEREDNINGSTID
ca. 10 min.
-
PERSONER
4-6
-
SVÆRHEDSGRAD
Let
Nexgrill med Lars Thrane
Mere smag, mere lækkerhed
Smashburger er grill på ægte amerikansk manér - lækkert, smagfuldt og nemt!
Du får mere smag og mere sprødhed i en smashed burger, fordi kontaktfladen øges, når burgeren smaskes ned på grillpladen, og aminosyrer og sukker i kødet begynder at reagere, - i forhold til blot at forme og lægge bøffen på varmekilden.
Det bedste oksekød at bruge til en smashburger er hakket oksekød, som bør have et fedtindhold på ca. 15-20 procent. Det er også godt at bruge oksekød med højere fedtindhold, fordi når fedtet smelter, vil det karamellisere burgeren yderligere under tilberedningen.
Her giver Nexgrill kokken sit bud på en smashburger tilberedt på Nexgrill Plancha 3-brænder. Plancha 3B er enhver koks drøm, da den giver fantastisk varme til stegepladen og tilbereder alt fra fisk og kød til grøntsager, omelet, spejlæg, bacon, cowboytoasts, pandekager og meget meget mere. Og er helt perfekt til de amerikanske smashburgers.
Den kraftige stegeplade er fremstillet i emaljeret støbejern og er meget rengøringsvenlig, så du kan bruge mindre tid på rengøring og mere tid på grillhyggen. Se hvordan du kan lave Smashburgers lige som Nexgrill kokken lige her!
Ingredienser
Ingredienser
- 1 kg hakket oksekød (gerne med fedtprocent på 16-18%)
- 6 burgerboller
- 4 store løg
- 3 store tomater
- Salat
- Rødløg
- Søde drueagurker
- Evt. ost i skiver
- Smør og olie til stegning
- Salt og peber
- Til burgerdressing:
- 3 dl mayonnaise
- 1 dl ketchup
- Sriracha sauce
- Amerikansk sennep
Forberedelse
Del oksekødet ud og form dem til 6 bolde.
Skær alle løgene til de bløde løg ud i strimler. Skær rødløg ud til ringe. Skyl salatblade og skær tomaterne i skiver.
Rør smashburger dressingen sammen af mayonnaise og ketchup og smag til med Sriracha sauce og den amerikanske sennep.
Tilberedningsvejledning
-
1
Varm planchaen godt i gennem for fuld styrke, der hvor bøfferne skal steges, og middel varme under de bløde løg.
-
2
Start med at lægge løgene på planchaen og steg dem gyldne og bløde på pladen i fedtstoffet, blandet af lige dele smør og olie. Drys løgene med lidt sukker under stegningen. Det giver en lækker karamellisering af løgene.
-
3
Tag de 6 bolde af oksekød og smash/tryk dem ned på plancha-pladen. Læg et stykke bagepapir over og tryk så med en palet bøfferne helt tynde. Formålet er at få en så stor stegeskorpe som mulig. En stor stegeskorpe giver meget mere smag. Steg indtil bøfferne har en flot gylden stegeskorpe og kernetemperatur på 75 grader. Husk en skive ost til sidst på hver bøf, hvis du ønsker en cheeseburger.
-
4
Når bøfferne er stegt, smøres bollerne med smør og ristes på planchaen, til de også er flot gyldne.
-
5
Burgerne anrettes således: Start med at smøre dressing på den underste del af burgerbollen, læg så salat og ringe af rødløg på og dernæst en burgerbøf. Ovenpå kommes de bløde løg, drueagurker, tomatskiver, dressing og til sidst den øverste bolle. Velbekomme!
Opskrift - No. 25
Meget mere grill!
Tag også et kig på
-
#RSQ-HP3202
Bøfpresser
-
#820-0055CB
Plancha 3B