• FORBEREDELSE
    15 minutter
  • TILBEREDNINGSTID
    15 minutter
  • PERSONER
    4
  • SVÆRHEDSGRAD
    4/10

"Hvorfor er blåskimmelost så blå?"

"Fordi dens liv er ved at smuldre væk!" Den vits var der aldrig nogen, der grinede af, men alligevel fortalte min onkel Tom den hvert år til Memorial Day. Den mand elskede sin blåskimmelost. Nogle gange kaldte han den le fromage bleu og fortalte børnene, hvordan han havde opdaget den i Frankrig under Anden Verdenskrig... fred være med ham. 

Han plejede at grille de her lækre saftige burger-bøffer med blåskimmelost. Tante Carol holder fast i traditionen nu, og hver Memorial Day kan vi glæde os til grill-komsammen hos Carol, fyldt med blå ost, gamle historier og den samme, dårlige vittighed. Bare hvis gamle onkel Ted skulle lytte med. 

Ingredienser

Ingredienser

  • 700 g hakket oksekød, 85/15 
  • 170 g blåskimmelost, smuldret 
  • 1 rød peberfrugt 
  • 1 spsk. olivenolie 
  • 1 tsk. salt 
  • 1 tsk. peber 
  • 225 g tykt skåret, pebret bacon 
  • 4 brioche burgerboller 
  • 1 tomat i skiver 
  • 1 salathoved 
  • 1 rødløg i skiver

Forberedelse


  1. Forvarm din Nexgrill. Indstil halvdelen af grillen til direkte varme, den anden halvdel til indirekte varme.
  2. Dæk peberfrugten med olivenolie og læg den over på høj varme. Steg i 2-4 minutter på hver side, tag den så af grillen og lad den køle af.
  3. Del dit hakkekød i 8 lige store portioner.
  4. Form halvdelen af disse stykker til flade bøffer.
  5. Form resten af dine stykker til små skåle. Disse bøffer skal være flade, men have en høj kant hele vejen rundt. Du kommer til at lægge de helt flade bøffer oven på disse skåle som låg.
  6. Tag din afkølede peberfrugt og fjern alt sort skind. Smid stænglen og midten ud. Sørg for at fjerne alle frø.
  7. Skær peberfrugten i tern.
  8. Fordel peberfrugt og den smuldrede blåskimmelost i dine 4 skåle-formede bøffer.
  9. Drys lidt salt og peber over dem.
  10. Læg en flad bøf oven på hver fyldt bøf, og tryk kanterne, så dit burgerfyld er helt lukket ind i kødet.
  11. Drys noget mere salt og peber på, og så er du klar til at grille kødet.

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Læg dine fyldte bøffer på grillen, over direkte varme.

  2. 2

    Læg bacon på den indirekte side af grillen.

  3. 3

    Grill bøfferne i 6 til 8 minutter. Vend ikke mere end en gang.

  4. 4

    Grill dit bacon i 6 til 8 minutter.

  5. 5

    Rist burgerbollerne ved at smøre indersiden med smør og læg dem på direkte varme i 2 til 3 minutter.

  6. 6

    Læg de lækre fyldte bøffer på de ristede boller og top med bacon, løg, tomat, salat og smuldrede stykker blåskimmelost.

  7. 7

    Tag en stor stak servietter og nyd dit måltid.

Opskrift - No. 8
Prøv ogsÅ disse opskrifter