Fjerkræ
Kylling i Marinade Af Mørk Øl
Opskrift- No. 49
-
FORBEREDELSE
10 minutter plus 3 timer (eller natten over) til marinering
-
TILBEREDNINGSTID
30 minutter
-
PERSONER
4
-
SVÆRHEDSGRAD
Let
Grillopskrifter
Kylling i Marinade Af Mørk Øl
Der er mange fordele ved at grille med øl: ud over at det giver din kylling en karamellignende smag, er enzymerne i øllen med til at gøre kødet mørt. Så tag dig tid til at lave denne kyllingemarinade, og nyd fordelene bagefter.
Ingredienser
Ingredienser
- 4 kvarte kyllinger
- TIL KYLLINGEMARINADE
- 125 ml peanut-olie
- 1 tsk. tysk sennep
- 250 ml mørk øl
- 75 ml citronsaft
- 4 fed hvidløg, knust
- Salt og sort peber
- ½ kop frisk basilikum, hakket
- ½ kop frisk timian, hakket
Forberedelse
- Bland alle ingredienser sammen i hånden til kyllingemarinaden i en skål.
- Tilsæt kylling, sørg for at alle stykker er godt dækket af marinaden.
- Lad det marinere i køleskabet i mindst 3 timer (natten over er bedre).
Tilberedningsvejledning
-
1
Forvarm din Nexgrill på lav varme med låget lukket i 5 minutter.
-
2
Læg kyllingestykkerne på med skindet nedad først, vend hvert 3. minut.
-
3
Grill i 20-30 minutter, indtil kyllingens indre temperatur når 75°C (brug et digitalt termometer til kontrol), og indtil skindet bliver sprødt og gyldent.