Fjerkræ
Chicken Tikka Marsala
Opskrift- No.
-
FORBEREDELSE
Natten over
-
TILBEREDNINGSTID
50 min.
-
PERSONER
4
-
SVÆRHEDSGRAD
Moderat
Min Nexgrill og Jeg
Det er ikke bare en grill - den er mere et multikøkken
"Jeg har en Nexgrill hjemme på terrassen, og det er ikke bare en grill. Den er mere et multikøkken, da grillen har voldsomt mange funktioner.
Den har en searing side-brænder, man bruger til at brune kødet af på og til at stege steak på. Derudover har den 5 brændere, 4 til almindelig stegning og en med dobbelt varme til bøffer og alt andet, der skal steges hårdt. Så er der et ekstra gasblus i højre sidebord, hvor man kan lave saucer og koge kartofler på. Bagerst findes en bagbrænder, der bliver ekstremt varm og bruges, når man steger kyllinger eller porchetta, hvor man ønsker en sprød svær, og sidst men ikke mindst, har den ProTouch System med ringe i støbejernsristen, som man kan tage op og stille gryder i, så nu kan man også lave gryderetter på grillen, og det er netop det, vi skal idag. Vi skal lave en gryderet - En indisk Chicken Tikka Marsala.
Chicken Tikka Marsala er kyllingebryster i en helt fantastisk sauce med kokosmælk, garam marsala, hvidløg, chili og mange andre ingredienser. Der er et væld af ingredienser i, men det er virkelig arbejdet værd."
Min Nexgrill & Jeg kok, kokkefaglærer, grillentusiast og gastronomi-elsker, Lars Thrane, som også har bloggen kokkensbekendelser.dk
Ingredienser
Ingredienser
- Til kyllingen
- 600 g kyllingebryst
- 2 fed finthakket hvidløg
- 3 cm finthakket frisk ingefær
- 1 håndfuld grofthakkede friske mynteblade
- 2 spsk. Tikka marsala pasta
- 3 spsk. citronsaft
- 2 dl yoghurt naturel
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. paprika
- Til saucen
- 3-4 hakket løg
- 3 fed hakket hvidløg
- 3 cm hakket frisk ingefær
- 1 hakket chili
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. garam masala pasta
- 1 tsk. paprika
- 2 dl hønse bouillon
- 1 gulerod i tern
- ½ rød peberfrugt i tern
- lidt smør
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 tsk. tomatpure
- 1½dl piskefløde
- 2 ½ dl kokosmælk
- 2 spsk. citronsaft
Forberedelse
- Marinering: Dagen før retten skal tilberedes på grillen, starter man med at marinere kyllingebrysterne. Kyllingebrysterne skæres i tommelfingertykke strimler, lægges i en frysepose med følgende ingredienser: finthakket hvidløg, finthakket frisk ingefær, grofthakkede friske mynteblade, Tikka Marsala pasta, citronsaft, yoghurt naturel, salt og paprika.
- Marinaden masseres godt ind i kyllingestykkerne og kyllingen stilles i køleskabet minimum 6 timer, men gerne natten over.
- Man kan købe Tikka Marsala pasta færdiglavet, men man kan også sagtens lave den selv. I saucen er der endvidere en anden pasta, nemlig en Garam Marsala pasta. Den kan man også købe færdiglavet eller man kan lave den selv.
- Opskriften på Tikka Marsala pasta er: 2 fint hakkede løg og 20 cm finthakket ingefær svitses hurtigt af i en kasserolle. Derefter tilsættes -1 tsk cayenne pepper – 1tsk røget paprika – 2 tsk garam marsala – ½ tsk flage salt -2 tsk. olie – 2 tsk tomat pure – 1 finthakket rød chilli – ½ bundt frisk korinader – 1 tsk kokosnød olie – 2 spsk hakkede mandler uden skind – 1 tsk stødt koriander og 1 tsk stødt kommen.
- Opskriften på Garam Marsala pasta er: 2 tsk senneps frø – 1½ tsk sorte peberkorn – 1½ spsk stødt kommen – 1½ spsk stødt koriander – 2 tsk garam marsala – 2 tsk stødt gurkemeje – 1 tsk chilli pulver – ½ tsk kanel – 3 fed finthakkede hvidløg – 1 tsk ingefær – ¼ dl eddike og 2 spsk olie. Rist krydderierne på en pande og lad dem køle helt af. Kom alle ingredienserne i en blender og blend alt til en homogen masse.
Tilberedningsvejledning
-
1
Grillen varmes op med lukket låg.
-
2
Tag kyllingebrysterne op af marinaden ved at holde posen fast om brysterne og således skrabe så meget af marinaden af som muligt, men gem marinaden. Hæld lidt olie over kyllingebrysterne og grill dem på begge sider på grillristen. Læg kyllingestykkerne over den varmeste brænder på grillen, Power-brænderen i højre side. (Ikke Searing Side-brænderen, da den er for varm til et sart kyllingebryst)
-
3
Til saucen steges løg, hvidløg, gulerødder let i en gryde, resten af ingredienserne tilsættes og det hele koges godt igennem i ca. 30 min.
-
4
Når kyllingestykkerne er grillet gyldenbrune, kommes de ned i saucen. Lad derefter retten simre ved svag varme i 20 minutter under låg.
-
5
Skyl en 1 håndfuld frisk mynte – 1 håndfuld frisk koriander og hak dem groft. Kom krydderurterne i saucen sammen med 1 dl yoghurt, rør rundt, kog op, smag til med salt, peber, og citronsaft.
-
6
Retten kan serveres med kogte ris og Naan brød til, hvis man ønsker det. Ris koges på gasgrillens sidebrænder, og du finder en opskrift på Naan brød her nederst på siden og under alle opskrifter fra Nexgrill.