• FORBEREDELSE
    70 min.
  • TILBEREDNINGSTID
    3-4 min.
  • PERSONER
    4-6
  • SVÆRHEDSGRAD
    Nem

Min Nexgrill og Jeg

Naan - brødet der kan spises til alt

Alle kender det – det indiske Naan brød – det smager fantastisk og kan bruges til alt – som forret med spinatcreme eller som brød til grill eller gryderetter, og så er det bare vildt lækkert med tzatziki eller hummus til.

Lav dit Naan brød på gasgrill ud fra Nexgrill kok, Lars Thranes opskrift her.

Ingredienser

Ingredienser

  • Naan brød
  • 30 g smør saltet
  • 2 dl minimælk
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 8 g. tørgær
  • 300 – 600 g. hvedemel
  • 2 spsk. rørsukker
  • ½ dl olie


  • Som drys på toppen
  • smeltet smør og Nigella frø
  • smeltet smør og sesam
  • smeltet smør og hvidløg, der pensles på
  • smeltet smør og flagesalt (gerne Himalaya salt)

Forberedelse


  • Smelt smørret og hæld mælken i. Rør og varm blandingen til den er lunken.
  • Kom tørgæren i en skål og hæld smør og mælkeblanding over. Rør det godt sammen og bland derefter de resterende ingredienser i.
  • Hold igen med melet, melet skal tilsættes lidt af gangen, og så snart dejen slipper, er blød og kan æltes, skal man ikke komme mere mel i.
  • Ælt dejen let i få minutter og hæld lidt olie i en ny skål og læg dejen derned.
  • Lad dejen hæve 30 min med et viskestykke over.
  • Derefter hældes dejen ud, og den deles i lige store stykker, æltes let og formes til kugler.
  • Lad den efterhæve tildækket i ca. 30 min.

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Når grillen er varm, formes bollerne til aflange brød og bages gyldne på grillen. Det tager ca. 3-4 minutter at bage dem gyldne på hver side

  2. 2

    Hold godt øje med at de ikke brænder på!

  3. 3

    Naanbrødene pensles med smør, drysses med topping efter eget valg og spises brandvarme. God appetit!

Opskrift - No. 4
Prøv ogsÅ disse opskrifter