Oksekød

Pinsefrokost - Sommersalat og okseculotte

Opskrift- No.
  • FORBEREDELSE
    10 min.
  • TILBEREDNINGSTID
    45 min.
  • PERSONER
    4
  • SVÆRHEDSGRAD
    Nem

Min Nexgrill og Jeg

Et måltid at mødes om

OOOOOh yeah - så er det pinse! Pinsen er endnu en af de der dejlige helligdage, hvor vi mødes til lækker mad, øl og måske en snaps eller to.

Et godt bud på en lækker pinseret er en robust salat med nye kartofler, salater, rød spidskål, tomater, asparges, dijoncreme, grillet okseculotte og høvlet Vesterhavsost. Den giver Nexgrill kok, Lars Thrane, opskriften på. Se også hele fremgangsmåden i videoen her.

Ingredienser

Ingredienser

  • Ca. 1 kg rosagrillet okseculotte
  • 2 hjertesalat
  • 1 stort romaine salathoved
  • ½ skrællet agurk
  • 1 bakke cherrytomater
  • ½ fintsnittet rødt spidskål
  • 600 gram nye kogte kartofler
  • 1 bundt grønne grillede asparges
  • Vesterhavsost
  • 1 pose saltede blandede nødder
  • 3 dl mayonnaise
  • 3 dl Cremefraiche
  • dijonsennep alt efter hvor stærk dressingen skal være
  • salt og peber 

Forberedelse


Salaterne skylles og lægges flot ud på et stort fad sammen med kogte nye kartofler, agurk, tomater og spidskål.

Dijoncremen røres af 3 dl mayonnaise, 3 dl Cremefraiche og dijonsennep (alt efter hvor stærk dressingen skal være) samt salt og peber.

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Forbered salat og dressing og grill culottestegen. Når man griller sådan et stykke okseculotte med meget fedt på direkte på grillristen, vil fedtet smelte ned og det vil brænde. Det vil vi helst undgå. Brug derfor en pande i grillen til at stege culottestegen på. Gerne en der passer til ProTouch systemet, der er udviklet til det på alle Nexgrill Deluxe modellerne.

  2. 2

    Læg culottestegen med fedtsiden nedad i panden, så smelter det, og den bliver rigtig sprød og gylden. Her er alle brændere i grillen tændt, ligesom grillen er varmet godt op, inden start af tilberedningen.

  3. 3

    Når fedtsiden er brunet, vendes culottestegen og steges videre på kødsiden ved indirekte varme og altid under lukket låg. Sluk derfor for de to brændere direkte under panden. Løg, timian og hvidløg kommes ved kødet, og det drysses godt med salt. Steges til den har en kernetemperatur på 55 grader. Forsøg at holde en konstant temperatur i grillen på 230 grader ved at justere på brænderne.

  4. 4

    Når culottestegen har stegt i ca. 30 min., kan grønne asparges vendt i lidt olie og salt grilles ved siden af på grillristen

  5. 5

    Når culottestegen har opnået en kernetemperatur på 55 grader, tages den af og hviler i 10 min., så bliver kødet fint rosa indvendig.

  6. 6

    Culottestegen skæres i tynde skiver. Husk at tjekke, hvordan kødtrådene løber i stegen, og husk at kødtrådene skal skæres over. Hvis man skærer langs med kødtrådene, kan skiverne blive seje at tygge.

  7. 7

    Culottestegen lægges midt på salaten. Ovenpå stegen lægges en stribe dijoncreme, og de grillede asparges lægges over dressingen. Som kronen på værket drysses godt med saltede nødder, og der høvles en god portion Vesterhavsost ud over salaten. – så nemt er det – god fornøjelse og god Pinse.

Opskrift - No.
Prøv ogsÅ disse opskrifter