Bagværk
Brødstænger
Opskrift- No.
-
FORBEREDELSE
Natten over
-
TILBEREDNINGSTID
80 min
-
PERSONER
4
-
SVÆRHEDSGRAD
Nem
Min Nexgrill og Jeg
Genialt som snacks og til at dyppe i puréer og cremer
Halvtørre brødkæppe, der ofte bliver bagt hule indeni, det er da en fuldstændig unødvendig opfindelse - og dog... De er geniale som snacks og til at dyppe i alverdens pureer og cremer, såsom humus eller tzatiki. Genialt, intet mindre end genialt, og så bagt i en Nexgrill - sjovt og nemt!
Brødstænger kan bages af alle slags brøddeje, og denne gang har kokken, Lars Thrane, brugt en pizzadej. Se også fremgangsmåden i filmen HER.
Ingredienser
Ingredienser
- Pizza dej
- 800 gram til 1 kg hvedemel, Tipo 00 eller Manitoba-mel
- 0,5 liter vand
- 20 g salt
- 5 g gær
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. sukker
- Fyld
- Bacon
- Italiensk pølse,
- Bøffel mozzarella,
- Dolaner som en hollandsk ost med en dyb smag af salt krystaller og
- Æg til pensling
- Hvidløgssmør
- Sesamfrø
Forberedelse
- Gæren opløses i det lunkne vand, og mel, olie, salt og sukker tilsættes. Hold lidt af melet tilbage, til du mærker den rigtige konsistens på dejen.
- Ælt dejen grundigt. Dejen skal være smidig, let klæbrig, men ikke klistret.
- Halvdelen af dejen farves med gurkemeje, det giver en god dyb smag og en super flot farve til brødet.
- Del dejen i små boller. Læg dejen på et fad, dæk den til med husholdningsfilm og stil i køleskabet - gerne natten over, men mindst 6 timer.
- Tag dejen ud en time før den skal bruges.
Tilberedningsvejledning
-
1
Del hver bolle i 4 dele og rul dem ud i lange flade stænger og læg dernæst fyldet på dejstængerne. Der kan bruges forskelligt fyld efter eget ønske, her er der brugt forskellige skinker og oste.
-
2
Læg en stang dej ovenpå igen og twist dejstængerne, så de snor sig om sig selv. Brødstængerne kan pensles efter eget valg - her er nogle penslet med æg og sesam og nogle med hvidløgssmør.
-
3
Lad brødstængerne efterhæve i 45 minutter.
-
4
Bag brødstængerne liggende på en flutesrist i gasgrillen ved 230 grader og indirekte varme. Flutesristen kan med fordel placeres på en pizzasten for at dæmpe lidt af undervarmen.
-
5
Brødstængerne bages ca. 10 minutter på den ene side og 10 minutter på den anden side.
-
6
Serveres med hummus, tzatziki eller anden dip. God appetit!