Gris

Pizza med røget skinke, melon og blommer

Opskrift- No. 17
  • FORBEREDELSE
    Natten over
  • TILBEREDNINGSTID
    14 min.
  • PERSONER
    2-4
  • SVÆRHEDSGRAD
    Moderat

Min Nexgrill og Jeg

Det er sjovt at bage pizza på din Nexgrill

Yes sir, - Det kan Nexgrillen selvfølgelig også: bage en superlækker sprød pizza - nessum problema!

Det er så sjovt at bage pizza på din Nexgrill - og så smager det bare så lækkert. Både børn og voksne er vilde med pizza, som kan varieres i det uendelige med fyld efter hver enkelts smag. Men pas på, man kan godt blive lidt afhængig. God fornøjelse fra Min Nexgrill & Jeg kokken, Lars Thrane.

Ingredienser

Ingredienser


  • Pizza dej
  • 800 gram - 1 kg hvedemel, Tipo 00 eller Manitoba-mel
  • 0,5 liter vand
  • 20 g salt
  • 5 g gær
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. sukker


  • Tomatsauce
  • 1 ds. flåede tomater
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 1 spsk. tørret oregano
  • salt og peber


  • Fyld
  • Mozarella
  • Røget skinke
  • Melon
  • Blommer
  • Oregano


Forberedelse


Vi starter med pizzadejen, som helst skal hæve natten over i køleskab: Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt mel, olie, salt og sukker. Hold lidt af melet tilbage, til du mærker den rigtige konsistens på dejen. Ælt dejen grundigt. Dejen skal være smidig, let klæbrig, men ikke klistret.

Del dejen i små boller, alt efter hvilken størrelse pizza du ønsker. Læg dejen på et fad, dæk med husholdningsfilm og stil den i køleskabet gerne natten over, men mindst 6 timer. Tag dejen ud, en time før den skal bruges.

Samme dag som pizzaerne skal bages, laves tomatsaucen. Alle ingredienser kommes i en blender og blendes til en ensartet masse. Tomatsaucen kommes i en gryde, koges 5 minutter og smages til. Tomatsaucen køles ned, da en pizzasauce må aldrig smøres varm på dejen.

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Gasgrillen tændes på max gas på alle 5 brændere. (Her bruges en 5B Deluxe gasgrill) Pizzastenen lægges på og varmes godt igennem. Vi skal op på 300-350 grader - det er perfekt til pizza.

  2. 2

    Pizzadejen tages ud af køleskabet og presses ud i en rund cirkel ved at bruge indersiden af håndfladerne. Hvis man ruller en pizzadej for hårdt, bliver den elastisk og trækker sig sammen. Lav ikke pizzaerne for store, ca. 3 cm mindre end pizzapladen i diameter.

  3. 3

    Start med at lægge tomatsaucen på dejen, pas på og smør ikke saucen ud over kanterne.

  4. 4

    Læg mozzarella ovenpå tomatsaucen og kom dernæst resten af fyldet på pizzaen. Men nu ikke for meget, for vi har det med at overdynge vores pizzaer med alt for meget fyld, med det resultat at fyldet ikke bliver stegt, og bunden bliver blød.

  5. 5

    Nu skal pizzaen ind i grillen. Sørg for at grillen er varm nok, den skal være så varm som overhovedet muligt, men sluk brænderen direkte under pizzastenen. Løft pizzaen op fra bordet med en pizzaspade, løft lidt på låget og kast så hurtigt som muligt pizzaen ind på pizzastenen og luk låget på grillen med det samme.

  6. 6

    Tilberedningstiden på 14 min. er vejledende. Hvor lang tid pizzaen skal bage, er forskelligt alt efter, hvor stor pizzaen er, hvor meget fyld der er på, og hvor varm grillen er. God appetit!

Opskrift - No. 17
Prøv ogsÅ disse opskrifter