Carnitas Pizza med Avocado Cilantro Sauce

Opskrift- No. 10
  • FORBEREDELSE
    30 minutter
  • TILBEREDNINGSTID
    10 minutter
  • PERSONER
    4
  • SVÆRHEDSGRAD
    5/10

Sommeren, vi kørte til Tijuana

Det var vores sidste år, og TJ var lige ned ad vej 5, og ingen af os havde været der før. Uden at tænke meget over det, kravlede seks af mine nærmeste venner og jeg ind i en minivan og satte kursen mod syd for grænsen. Jeg tror, vi alle undervurderede den otte timers køretur. 

Da vi nåede mexikansk jord, var vi alle så sultne, at vi drejede ind, så snart vi så et skilt med mad. Jeg tror faktisk, vi kunne lugte det allerede inden. En madbod i vejsiden med en enkelt grill uden for den her gamle, faldefærdige tankstation. De havde alt, hvad man kunne forvente: tacos, tamales, elote, empanadas. Men også... pizza? Jeg har altid godt kunne lide carnitas tacos, så dem tog jeg. Og jeg kan godt sige dig... Jeg ville køre i otte timer når som helst igen for at få et stykke af den her carnitas pizza. 

Ingredienser

Ingredienser

  • 450 g carnitas, fra forretning eller hjemmelavet 
  • 8 blommetomater, halveret 
  • 1 kugle pizzadej 
  • 1 kop salsa verde 
  • 2 kopper revet mozzarella 
  • 2 spsk. forårsløg i tern 
  • 1 spsk. hakket frisk koriander 
  • 2 kopper løst pakket koriander, uden stilke 
  • 1 avocado 
  • 2 jalapenos 
  • ½ kop sour cream 
  • 2 fed hvidløg 
  • Saften fra 1 lime 
  • En knivspids salt 
  • ½ kop olivenolie 
  • 1 spsk. æblecider-eddike

Forberedelse


  1. Pensl den ene side af din dej med olivenolie, så den ikke sætter sig fast. Brug så en ekstra stor spatel til at flytte den over på grillen, med oliesiden nedad, enten på din pizzasten eller direkte på grill-risten.
  2. Tag pizzadejen ud af køleskabet ca. en time før den skal grilles.
  3. Til butiks-købte carnitas skal du følge varmeinstruktionerne på emballagen og stille dem til side. 
  4. Tilsæt til avocado-koriander-saucen halverede jalapenos, koriander, sour cream, hvidløg, limesaft og salt i en food processor. Tilsæt, mens motoren kører, olivenolie og æblecider-eddike i en langsom stråle, indtil det er emulgeret. Stil i køleskab til at køle ned. 
  5. Drys noget mel på din arbejdsflade, inden du udruller og strækker pizzadejen til den størrelse, du ønsker. 
  6. Tag din pizzasten, hvis du har en. Det er tid til at grille din pizza!

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Indstil din Nexgrill på medium, direkte varme. Omkring 425 grader F. Hvis du bruger en keramisk pizzasten, skal du lægge den på din grill, mens den er kold, og lade stenen varme op sammen med grillen. Læg IKKE en kold pizzasten ind i en varm grill. Temperaturforskellen kan få keramikken til at revne eller knække. Hvis du griller uden en pizzasten, skal du sørge for, at ristene er rene og godt olieret.

  2. 2

    Pensl den ene side af din dej med olivenolie, så den ikke sætter sig fast. Brug så en ekstra stor spatel til at flytte den over på grillen, med oliesiden nedad, enten på din pizzasten eller direkte på grill-risten.

  3. 3

    Luk låget og lad den stege i 2-3 minutter. Så snart din pizza ser lækker, gyldenbrun ud på undersiden, flyt den over på et fad og vend den, så den bagte side af dejen vender opad.

  4. 4

    Fordel salsa verde over hele overfladen. Tilsæt mozzarella, så meget du har lyst.

  5. 5

    Fordel carnitas, hakket koriander, tomater, forårsløg, resterende avocado, jalapeno og andre toppings, du vil have på.

  6. 6

    Flyt den tilbage på din grill og steg den blot i 2-3 minutter mere.

  7. 7

    Så snart osten er smeltet, og bunden er gyldenbrun, flyt den over på et fad, stænk med avocado-koriander-sauce, skær ud og server din carnitas pizza.

Opskrift - No. 10
Prøv ogsÅ disse opskrifter