Oksekød

Grillede Porto-burgere

Opskrift- No. 37
  • FORBEREDELSE
    20 minutter
  • TILBEREDNINGSTID
    10 minutter
  • PERSONER
    6-8
  • SVÆRHEDSGRAD
    4/10

Bag om opskriften

Burgeren med en Crown-Cap

Burgeren med en Crown-Cap

Nogen gange kan en fushion af ting, man i forvejen godt kan lide, bare give en endnu større og ret fantastisk smagsoplevelse. En af Nexgrill-kokkene arbejdede sammen med de bedste BBQ-chefs og kokke i St. Louis. 

De lavede en dag de lækreste Portobello svampehatte, han nogensinde havde prøvet. Og da han også var vild med burgere, tænkte han - hvorfor ikke prøve det sammen og give det et pift? Og sådan blev den grillede Porto-burger født!

Ingredienser

Ingredienser

  • 900 g 80/20 magert hakket oksekød 
  • 6-8 burgerboller, helst smurt med smør 
  • 6-8 friske Portobello svampehatte 
  • 6-8 skiver ost 
  • ½ kop italiensk dressing 
  • ¼ kop af din yndlings-krydderiblanding til kød 
  • 2 rødløg 
  • ¼ kop olivenolie 
  • 1 tsk. flagesalt og ½ tsk. fint stødt sort peber 
  • 2 spsk. balsamico-vineddike i god kvalitet

Forberedelse


  1. Forvarm din Nexgrill til ca. 190 ºC. Du skal dele din grill op i to varmezoner ved at tænde halvdelen af brænderne og lade de resterende være slukket.
  2. Rens Portobello-svampene ned til kun hatten og dyp eller dæk dem i italiensk dressing. Læg dem derefter på halvdelen af et stykke bagepapir.
  3. Drys Portobello-svampene med din yndlings-krydderiblanding til kød.
  4. Skær rødløget i skiver på ca. 1/2 cm tykkelse. Bland dem i en skål med olivenolien, salt og peber, og balsamico-vineddike.
  5. Læg de gennemvædede løgskiver på den anden halvdel af bagepapiret ved siden af Portobello-hattene på den varme side af grillen (den, hvor brænderne er tændt)
  6. Form dine burgere til 100- eller 200-grams flade bøffer, mens svampene og løgene steger.
  7. Drys bøfferne med salt og peber.

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Grill portobello-svampe og løg ved 190º C i 8-10 minutter.

  2. 2

    Når svampene og løgene er pæne og varme, flyt dem over på den anden side af grillen (uden tændte brændere) for at holde dem varme. Vi vil give dem en god finish på grillen, uden at brænde dem for meget. Nexgrillen er perfekt til netop det.

  3. 3

    Med din hoved-varmezone på ca. 190-200º C lægges burgerbøfferne på grillen på direkte varme.

  4. 4

    Grill burgerne på hver side i 3-4 minutter. Vend dem, når den halve tid er gået.

  5. 5

    Når du har vendt burgerbøfferne, læg dine burgerboller på den øverste varmerist - også kaldet brødhylden- på din Nexgrill for at give dem en flot ristet finish. Det bør kun tage 2-3 minutter og kan gøres, efter du har vendt burgerbøfferne.

  6. 6

    Læg ost på toppen af de vendte burgere og luk grillen i de sidste 2-3 minutter.

  7. 7

    Nu kan tænderne godt begynde at løbe i vand! Tag de ristede boller af grillen og læg dem på et serveringsfad. Fyld bunden af bollerne med løgene først, derefter burgeren med smeltet ost og til sidst din Porto Cap på toppen!

Opskrift - No. 37
Prøv ogsÅ disse opskrifter