• FORBEREDELSE
    15 minutter
  • TILBEREDNINGSTID
    1 time og 10 minutter
  • PERSONER
    8
  • SVÆRHEDSGRAD
    8/10

Man kan nok godt sige, at jeg er »anglofil«.

Min Union Jack tatovering, min Monty Python DVD-boks og min ride-or-die attitude over for et bestemt temærke - alt sammen en del af et hjerte, der er strandet på den forkerte side af Atlanterhavet. 

De fleste aftener varmer jeg frosne fiskepinde efter en violin-aften i den lille britiske pub i Southern Oregon. Men i går aftes spiste jeg faktisk noget rigtigt. Der findes ikke noget mere autentisk end en klassisk shepherd’s pie eller noget mere styrkende end duften af grillet oksekød på en kold dag. Så jeg bladrede igennem Nannas kogebog, tog min velafprøvede støbejernspande ud og inviterede et par musikervenner over til et rigtigt måltid mad. 

Hele aftenen skålede mine gæster for mig med deres værste cockney-engelsk-accent. Det var en fest og lige, hvad jeg trængte til. 

Ingredienser

Ingredienser

  • Til oksekødsblandingen 
  • 1 spsk. olivenolie 
  • 550 g hakket oksekød, magert 
  • ½ tsk. salt til smag 
  • ½ tsk. peber til smag 
  • 1 stort løg, hakket 
  • 1 fed hvidløg, presset 
  • ½ tsk. rød peber i flager 
  • 2 spsk. Worcestershire-sauce 
  • 860 g løgsuppe-miks 
  • 1 kop oksebouillon 
  • 2 kopper frosne grøntsager: ærter, gulerødder, grønne bønner og majs 
  • Til kartoffelblandingen 
  • 6 store pillede kartofler skåret i tern 
  • 4 spsk. blødgjort smør 
  • 2/3 kop mælk 
  • ¼ kop parmesan-ost 
  • ½ tsk. salt til smag 
  • ½ tsk. hvid peber til smag 
  • 1 spsk. persille frisk, til pynt

Forberedelse


  1. Kog kartoflerne i 15 minutter, eller til de er bløde.
  2. Afdryp dem og læg dem i en stor skål.
  3. Tilsæt smør og mos, indtil mosen er glat.
  4. Tilsæt mælk, parmesan-ost, salt og peber og mos igen.
  5. Efter kødblandingen er blevet stegt som angivet nedenfor, dæk den til med dine færdig-mosede kartofler.
  6. Hvis du vil gøre det ekstra fancy, kan du glatte den med en ske og så give den noget struktur med en gaffel.

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Forvarm grillen til 350 grader F. Stil, mens kartoflerne koger, en pande på grillen og tilsæt olie.

  2. 2

    Læg det hakkede kød på panden og smag til med salt og peber. Steg i omkring 5 minutter, eller indtil det ikke længere er lyserødt, og bræk kødet fra hinanden, mens det steger.

  3. 3

    Tilsæt hvidløg og løg og steg videre i 3 minutter. Løget skal blive klart og blødt. Tilsæt peberflagerne, Worcester-saucen, løgsuppe-blandingen og oksebouillonen. Rør godt igennem.

  4. 4

    Rør de frosne grøntsager i og steg videre i et par minutter til, tag det så af varmen og stil det til side.

  5. 5

    Følg instruktionerne ovenfor til kartoffelblandingen.

  6. 6

    Stil den opbyggede tærte tilbage på grillen og steg i 40 minutter, eller indtil oversiden er gyldenbrun.

  7. 7

    Pynt din shepherd’s pie med persille og server.

Opskrift - No. 2
Prøv ogsÅ disse opskrifter