• FORBEREDELSE
    15 minutter
  • TILBEREDNINGSTID
    1 time og 10 minutter
  • PERSONER
    8
  • SVÆRHEDSGRAD
    8/10

Vild med det "anglofile"?

Er man vild med det engelske: Monty Python, Union Jack, te med mælk i osv., så må man også give sig i kast med denne tærte. For der findes ikke noget mere autentisk end en klassisk shepherd’s pie eller noget mere styrkende end duften af grillet oksekød på en kold dag. Især ikke hvis den også er kokkereret i en velafprøvet støbejernspande, som her.

Shepherd's Pie på grillen gør det bare endnu bedre, så her er opskriften til din Nexgrill.

Ingredienser

Ingredienser

  • Til oksekødsblandingen: 
  • 1 spsk. olivenolie 
  • 550 g hakket oksekød, magert 
  • ½ tsk. salt til smag 
  • ½ tsk. peber til smag 
  • 1 stort løg, hakket 
  • 1 fed hvidløg, presset 
  • ½ tsk. rød peber i flager 
  • 2 spsk. Worcestershire-sauce 
  • 860 g løgsuppe-miks 
  • 1 kop oksebouillon 
  • 2 kopper frosne grøntsager: ærter, gulerødder, grønne bønner og majs 

  • Til kartoffelblandingen:
  • 6 store pillede kartofler skåret i tern 
  • 4 spsk. blødgjort smør 
  • 2/3 kop mælk 
  • ¼ kop parmesan-ost 
  • ½ tsk. salt til smag 
  • ½ tsk. hvid peber til smag 
  • 1 spsk. persille frisk, til pynt

Forberedelse


  1. Kog kartoflerne i 15 minutter, eller til de er bløde.
  2. Afdryp dem og læg dem i en stor skål.
  3. Tilsæt smør og mos, indtil mosen er glat.
  4. Tilsæt mælk, parmesan-ost, salt og peber og mos igen.
  5. Efter kødblandingen er blevet stegt som angivet nedenfor, dæk den til med dine færdig-mosede kartofler.
  6. Hvis du vil gøre det ekstra fancy, kan du glatte den med en ske og så give den noget struktur med en gaffel.

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Forvarm grillen til 180 grader C / 350 grader F. Stil en pande på grillen og tilsæt olie - alt imens kartoflerne koger.

  2. 2

    Læg det hakkede kød på panden og smag til med salt og peber. Steg i omkring 5 minutter, eller indtil det ikke længere er lyserødt, og bræk kødet fra hinanden, mens det steger.

  3. 3

    Tilsæt hvidløg og løg og steg videre i 3 minutter. Løget skal blive klart og blødt. Tilsæt peberflagerne, Worcester-saucen, løgsuppe-blandingen og oksebouillonen. Rør godt igennem.

  4. 4

    Rør de frosne grøntsager i og steg videre i et par minutter til, tag det så af varmen og stil det til side.

  5. 5

    Følg instruktionerne ovenfor til kartoffelblandingen.

  6. 6

    Stil den opbyggede tærte tilbage på grillen og steg i 40 minutter, eller indtil oversiden er gyldenbrun.

  7. 7

    Pynt din shepherd’s pie med persille og servér.

Opskrift - No. 34
Prøv ogsÅ disse opskrifter