Fisk og Skaldyr

Risotto med skaldyr

Opskrift- No. 22
  • FORBEREDELSE
    10 min.
  • TILBEREDNINGSTID
    20-25 min.
  • PERSONER
    4
  • SVÆRHEDSGRAD
    Moderat

Nexgrill med Lars Thrane

Italiensk, cremet og lækker

Risotto er en skøn italiensk ret. Lækker cremet med masser af parmesan og fantastisk smag og her tilberedt på Nexgrill ProTouch System samt Multigrill til searing-brænder. Nexgrill kokken anvender her en Nexgrill Deluxe 4B, når han fremtryller  den lækreste risotto med skaldyr og frisk spinat. Kendetegnende for risotto er nemlig, at retten kan tilberedes som en nem hverdagsret med få gode ingredienser eller peppes op alt efter lyst og lejlighed. Se med og lad dig friste!

Ingredienser

Ingredienser

  • 5 dl risottoris 
  • 1,5 liter hønsebouillon 
  • 3 dl parmesanost 
  • 2 løgringe 
  • 2 fed hvidløg, hakket 
  • 300 g markchampignon skåret i kvarte 
  • 1 pk. kalkunbacon skåret i strimler 
  • 15 kammuslinger 
  • 15 store rejer uden skal og tarm 
  • 2 store håndfulde spinat 
  • Citron
  • Olie 
  • Salt og peber  
  • Eventuelt et flute eller andet godt brød

Forberedelse


Skær løg i ringe, hak hvidløg og skær markchampignon i kvarte. Skær kalkunbacon i strimler.

Skyl citron og spinat.

Sørg for at rejerne er pillet, og tarmen er fjernet.

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Først varmes grillen helt op. ProTouch panden sættes derefter ind i grillen i den dertil indrettede indsatsring i ProTouch systemet.

  2. 2

    Når ProTouch panden er varm, kommes der olie på panden, og løg, hvidløg, kalkunbacon og markchampignonerne steges let af deri. Ikke så det brunes, men kun lige så løgene er faldet sammen og er bløde. Læg først løg og hvidløg på, dernæst kalkunbacon og champignon.

  3. 3

    Risottorisene drysses over og sauteres let med under omrøring, indtil risene har absorberet olien og safterne fra løg, champignon og kalkunbacon.

  4. 4

    Risottorisene overhældes med ca. ½ liter hønsebouillon og koges godt igennem. Når risene har absorberet bouillonen, tilsættes der mere bouillon, der røres rundt, bouillonen koges ind, der tilsættes mere bouillon, der koges ind, og sådan fortsætter man, indtil risene er kogt, og man står med en cremet risotto.

  5. 5

    Mens risottorisene koges, steges rejerne og kammuslingerne på multigrillen til searing-brænderen. De skal kun steges hurtigt ved en høj temperatur, så de brunes, men ikke steges tørre. Risten på multigrillen kan eventuelt hæves op, så skaldyrene varmholdes, indtil risottoen er helt klar. Har man ikke en multigrill til searing-brænder, kan man også bruge den almindelige grillrist eller searing-brænderen i sidebordet.

  6. 6

    Når risottoen er kogt færdig, vendes parmesan og spinat i. Risottoen varmes igennem og smages til med salt, peber og revet citronskal.

  7. 7

    Risottoen serveres i ProTouch panden med de grillede kammuslinger, de grillede rejer og et godt brød til – Velbekomme!

Opskrift - No. 22
Prøv ogsÅ disse opskrifter