Fisk og Skaldyr

Grillet Laks Med Asparges

Opskrift- No. 46
  • FORBEREDELSE
    15 minutter
  • TILBEREDNINGSTID
    10 minutter
  • PERSONER
    2
  • SVÆRHEDSGRAD
    Let

Grillopskrifter

Grillet Laks Med Asparges

Hvem kan ikke lide grillet laks? Det er sundt, velsmagende og let at lave. Vores opskrift øger sundhedsfaktoren ved at tilføje grillede asparges og hjemmelavet tatar-sauce, og hertil passer græsk yoghurt i stedet for mayonnaise. Perfekt til varme, dovne sommereftermiddage, når du gerne vil have noget let, hurtigt og lækkert.

Ingredienser

Ingredienser

  • 2 laksefileter med skind 
  • Jomfruolivenolie 
  • Salt og sort peber 
  • Friske asparges 


  • TIL TATAR-SAUCE MED GRÆSK YOGHURT 

  • 1 løg, hakket 
  • 1 spsk. kapers 
  • 3 pickles, hakket 
  • 2 spsk. citronsaft 
  • 1 kop græsk yoghurt 
  • Frisk persille, hakket Salt og sort peber 

Forberedelse


  • Gnid laksen med olivenolie og krydderier på begge sider. 
  • Dæk asparges med lidt olivenolie og krydderier. 
  • For at lave tatar-saucen hældes alle ingredienser i en blender og blendes på lav styrke i 3 minutter. 
  • Forvarm din Nexgrill på lav varme med lukket låg i 8 minutter.

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Læg laksefileterne med skindsiden nedad på grillen. Fordel asparges på den øverste rist og luk låget.

  2. 2

    Grill, indtil lakseskindet er sprødt og nemt kan løsnes fra grillen med et lille skub, omkring 6-8 minutter. Vend laksen og skru grillen op på høj styrke i 1-2 minutter, så oversiden af fisken bliver brunet let.

  3. 3

    Asparges kræver ikke så meget opmærksomhed som laksen, og de bør bare være færdige samtidig.

  4. 4

    Server laks og asparges toppet med rigelig tatar-sauce.  

Opskrift - No. 46
Prøv ogsÅ disse opskrifter