• FORBEREDELSE
    15-30 min.
  • TILBEREDNINGSTID
    30-45 min.
  • PERSONER
    2
  • SVÆRHEDSGRAD
    Let

Nexgrill med Lars Thrane

Traditionel fransk grøntsagsret

Nexgrill kokken laver her de lækreste grøntsager i gasgrillen. Se VIDEO med fremgangsmåden for en fransk velsmagende klassiker: ratatouille. Det er en ren grøntsagsfest på Nexgrill Gourmet 5B gasgrill. Velbekomme!

Ingredienser

Ingredienser

  • Tomatsauce: 
  • 1 stk. Løg skrællet og skåret i små tern
  • 2 stk. Hvidløg finthakket
  • 1 ds. Tomater flåede og hakkede, gerne med krydderurter hvis det ønskes 
  • 2 dl. Hønsebouillon 
  • 1 tsk. Basilikum 
  • 1 tsk. Oregano 
  • Salt og Peber 
  •  
  • Grøntsagerne:
  • 1 stk. Courgette 
  • 1 stk. Aubergine 
  • 1 stk. Rød peber 
  • 1 stk. Gul peber 
  • 5 stk. Tomater 
  • Olie 
  • Salt og Peber 
  • Parmesan revet

Forberedelse


Sådan gør du:

Tomatsaucen tilberedes først på grillen, køler lidt af og efterfølgende anrettes grøntsagerne ovenpå tomatsaucen.  

Alle grøntsagerne skæres i lige tykke skiver og anrettes i foliebakken, stående taglagt på tomatsaucen og skiftevis tomat, peber, aubergine og courgette, som det også ses på billedet/filmen. 

Grøntsagerne kryddes med salt og peber, og pensles med lidt olie og ratatouillen er nu klar til at komme i grillen.

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Først tilberedes tomatsaucen. Stil en foliebakke på grillen og tænd grillen. Man kan også sagtens anvende en lille pande eller støbejernsform. Kom lidt olie i foliebakken sammen med løg og hvidløg og sauter løgene af, til de falder sammen og bliver bløde, men pas på! Løgene må ikke steges brune.

  2. 2

    De øvrige ingredienser blandes i og koges godt igennem i foliebakken. Tomatsaucen smages til med salt og peber.

  3. 3

    Foliebakken tages af grillen og køles let af.

  4. 4

    Foliebakken med ratatouillen stilles i grillen, låget lukkes og grøntsagerne bages til de er halvvejs møre.

  5. 5

    Når grøntsagerne er halvvejs møre rives en masse parmesan over grøntsagerne, låget på grillen lukkes igen og alle blus tændes så der bliver godt varmt i grillen.

  6. 6

    Ratatouillen bages til alle grøntsager er møre, osten er smeltet og gratineret over grøntsagerne. Velbekomme!

Opskrift - No. 32
Prøv ogsÅ disse opskrifter


Placeholder Title

Shop These Products