Fisk og Skaldyr

Rødspætter med asiatisk grønt

Opskrift- No. 23
  • FORBEREDELSE
    5-10 min.
  • TILBEREDNINGSTID
    ca. 15 min.
  • PERSONER
    2
  • SVÆRHEDSGRAD
    Let

Nexgrill med Lars Thrane

Rødspætter à la meunière

I tvivl om hvad menuen skal bestå af i dag, så prøv denne opskrift på rødspætter med asiatisk inspirerede grøntsager, som Nexgrill kokken tilbereder på Nexgrill Plancha 3B. Rødspætterne tilberedes à la meunière, idet de vendes i mel, og der bruges rigeligt med smør samt lidt olie til at stege i, så rødspætterne bliver lækkert gyldne og velsmagende. Se også hele fremgangsmåden i videoen her.

Plancha 3-brænder på gas kommer med en stor bred stegeplade, fremstillet i støbejern med tyk emalje, så intet hænger i, selvom pladen bliver meget varm. Det betyder, at Plancha 3B giver dig en brandvarm glat overflade og mulighed for at tilberede alt lige fra morgenmad, middagsmad og aftensmad.


Ingredienser

Ingredienser


  • 2 stk. rødspætte
  • Mel
  • Salt og peber
  • Løg
  • Markchampignon
  • Radiser
  • Forårsløg
  • Sukkerærter
  • Spidskål
  • Smør og olie til stegning
  • Soya
  • Fiskesauce
  • Peanuts

Forberedelse


Køb rødspætterne ved fiskehandleren og få ham til at flå og rense dem. 

Læg et snit, helt ind til benene, i midten af fisken fra hoved til hale. Snittet gør, at varmen hurtigere trænger ind i fisken og tilbereder den. 

Vend rødspætterne i mel.

Skyl og snit alle grøntsagerne.

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Varm planchaen op ved at tænde de 2 yderste brændere på fuld styrke. Lad den midterste brænder være slukket, - den får vi ikke brug for i denne opskrift.

  2. 2

    Kom ½ smør og ½ olie på plancha'en over en af de tændte brændere og lad fedtstoffet bruse op.

  3. 3

    Læg rødspætterne ned i fedtstoffet og steg dem på begge sider, til de er gennemstegt og flot gyldne. De skal have ca. 6-8 min. på hver side.

  4. 4

    Mens rødspætterne steger, sauteres grøntsagerne ved siden af på pladen. Her bruges der løg, markchampignon, radiser, forårsløg, sukkerærter og spidskål, men alt efter ens smag, kan de fleste slags grøntsager bruges. Kom olie på plancha'en over den anden tændte brænder i modsatte side af fisken. Sautér alle grøntsager af i olien, undtagen spidskålen, til de er flot ristede. Tilsæt så spidskålen og lad den stege med, til den falder sammen.

  5. 5

    Når spidskålen er faldet sammen, overhældes grøntsagerne med soya og fiskesauce, og der smages til med salt og peber. Lige inden serveringen drysses med saltede peanuts over grøntsagerne.

  6. 6

    Når rødspætterne er stegt færdige, tages de af plancha’en og anrettes på tallerkener sammen med grøntsagerne – Velbekomme!

Opskrift - No. 23
Prøv ogsÅ disse opskrifter


Meget mere grill!

Se også disse produkter