Mustard Rub Tomahawk Steak With Microgreen Relish

Opskrift- No. 11
  • FORBEREDELSE
    Natten over
  • TILBEREDNINGSTID
    Ønsket gennemstegthed
  • PERSONER
    2-3
  • SVÆRHEDSGRAD
    4/10

Brittany Griffiths cowboy-udskæring

Når man klatrer, kan der være meget nedetid. På de tidspunkter, jeg ikke klatrer eller er fokuseret på min partner, tænker jeg på, hvad jeg vil lave til middag, og i aften skal det være stort. 

Jeg glemmer aldrig, hvordan min stedfar plejede at lave gigantiske steaks. Det var altid noget helt særligt. Så denne gang har jeg marineret en stor tomahawk steak med sennep og en tør krydderiblanding, og så plukkede jeg nogle urter i min mors have som mikrogrønt pynt på toppen. Hvis det lyder kompliceret, så bare rolig - du finder ud af det undervejs. Bare vær kreativ. Bland ting sammen, som det fungerer bedst for dig. Bare det bliver gjort med et formål og kærlighed, behøver du aldrig bekymre dig, når du laver mad. Heller ikke når det er opskriften på en stor tomahawk steak. 

Ingredienser

Ingredienser

  • 1 tomahawk steak, 800-1200 g 
  • ½ kop sennep (stone mustard) 
  • 1,5 spsk. groft kosher-salt 
  • 2 tsk. farin 
  • ¼ tsk. majsstivelse 
  • ¼ tsk. hvidløgspulver 
  • ¼ tsk. hvidløgssalt 
  • ¼ tsk. løgpulver 
  • ¼ tsk. gurkemeje 
  • ½ tsk. paprika 
  • ½ tsk. chilipulver 
  • 1 tsk. sort peber 
  • Koriander 
  • Persille 
  • Forårsløg 
  • Mynte 
  • Blandet mikrogrønt 
  • 50 g olivenolie 
  • 50 g vineddike 
  • Salt og peber

Forberedelse


  1. Dup din tomahawk steak tør med et stykke rent køkkenrulle og brug et minut på at beundre den her smukke luns kød. Det kommer til at smage godt!
  2. Lav i en mellemstor skål en blanding tørre krydderier, til at gnide på, af disse ingredienser: 1,5 spsk. groft kosher-salt, 2 tsk. farin, 1/4 tsk. majsstivelse, 1/4 tsk. hvidløgspulver, 1/4 tsk. hvidløgssalt, 1/4 tsk. løgpulver, 1/4 tsk. gurkemeje, 1/2 tsk. paprika, 1/2 tsk. chilipulver, 1 tsk. sort peber.
  3. Dæk din tomahawk steak med 1/2 kop sennep og fordel din tørre krydderiblanding over hele din steak, så den er dækket jævnt.
  4. Dæk til og stil i køleskab natten over, så sennep og krydderiblanding kan trække ind.
  5. Tag din steak ud af køleskabet 2 timer inden stegning, så den kommer op på rumtemperatur.
  6. Mens din steak hviler, laver vi pynten af mikrogrønt. Hak følgende ingredienser fint og bland dem i en skål: koriander, persille, forårsløg, mynte og blandet mikrogrønt.
  7. Rør så 50 g olivenolie, 50 g vineddike samt salt og peber i, smag til og stil til side.

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Tænd din Nexgrill. Indstil den ene side til direkte varme og den anden side til indirekte varme ved at tænde for halvdelen af brænderne, mens den anden halvdel er slukket.

  2. 2

    Juster dine brænder-håndtag, indtil dit termometer viser 500º F.

  3. 3

    Læg din tomahawk steak direkte på risten over den direkte varme (den side, hvor brænderne er tændt) og brun den i en 2-2-2-2 tilgang, som fungerer således: Brun 2 minutter, vend din steak 90º. Brun 2 minutter, vend din steak om. Brun 2 minutter, vend 90º. Brun 2 minutter.

  4. 4

    Efter din steak er blevet brunet, flyt den over til indirekte varme (siden af grillen, hvor brænderne er slukket), og luk låget på grillen.

  5. 5

    Lad din tomahawk ligge over den indirekte varme, indtil den er så gennemstegt, som du vil have det. Hvis du ikke er helt sikker på, hvornår det er tid, kan du prøve at bruge et elektronisk stegetermometer. (Rare: 120-130° F, Medium Rare: 130-135° F, Medium: 140-150° F, Medium Well: 155-165° F, Well: 170+° F).

  6. 6

    Tag det her kæmpestore stykke kød af grillen og lad det hvile i 10 minutter, mens dine tænder løber i vand.

  7. 7

    Top med dit mikrogrønne pynt, skær ud i portioner og sæt tænderne i!

Opskrift - No. 11
Prøv ogsÅ disse opskrifter