Gris

Honningglaseret Brystflæsk

Opskrift- No. 13
  • FORBEREDELSE
    1 time 15 minutter (eller natten over)
  • TILBEREDNINGSTID
    3-4 timer
  • PERSONER
    4-6
  • SVÆRHEDSGRAD
    Moderat

Grillopskrifter

Honningglaseret Brystflæsk

Vores opskrift på flæsk har fået et ekstra pift og er gnedet med paprika- og sennepspulver, mens det hele sødes med en lækker honningglasering. Dette smagsmiks giver den helt rigtige kombination. Du skal bare huske at grille kødet langsomt, så det bliver blødt og mørt og nemt falder fra hinanden. Smager bedst med kartoffelmos med smør.  

Ingredienser

Ingredienser

  • 500 g svinebrystflæsk (uden ben) 


  • TIL KRYDDERIBLANDING 

  • 2 spsk. paprika 
  • 4 tsk. hvidløgspulver 
  • 2 tsk. sennepspulver 
  • 2 tsk. sort peber 2 spsk. groft havsalt 


  • TIL GLASERING 

  • 2 spsk. honning 
  • 75 ml olie 
  • 75 ml citronsaft

Forberedelse


  • Bland alle de tørre ingredienser, undtagen salt. 
  • Fjern skindet på kødet. Dæk kødsiden med krydderiblandingen, mens skind- (fedt-) siden ikke skal krydres. Gnid salt ind i skindet, og sørg for at få det ind i alle riller. For at opnå de bedste resultater kan dette gøres dagen før, ellers en time inden kødet grilles. 
  • Til glasering blandes honning, olie og citronsaft i en skål. 
  • Forvarm din Nexgrill på lav varme i 5 minutter.

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Læg brystflæsket på grillen med skind- (fedt-) siden nedad. Grill i 8 minutter. Vend den og grill kødsiden i 5 minutter. Bliv ved med at vende og overhold disse tidsvejledninger for at sikre, at det ikke brænder på.

  2. 2

    Når skindet begynder at knække, kan du begynde at pensle kødsiden med glaseringen.

  3. 3

    Grill, indtil kødet er fast at røre ved, men mørt indeni, og skindet er gyldent og sprødt. Hele processen kan tage 3-4 timer.

Opskrift - No. 13
Prøv ogsÅ disse opskrifter