Kalv

Grillet kalveculotte med honningbagte gulerødder og kartofler

Opskrift- No.
 • FORBEREDELSE
  15 min.
 • TILBEREDNINGSTID
  45 min.
 • PERSONER
  4
 • SVÆRHEDSGRAD
  Moderat

Min Nexgrill og Jeg

Lille men hurtig, rummelig og voldsom varm

Selvom man er lille, kan man sagtens være hurtig, voldsom varm og rumme et stort festmåltid.

"Åhhhh - det er så godt... Nexgrill har en bordmodel, Nexgrill 2B Transportabel, og den er hurtig, rummelig og voldsom varm - og så er brænderne placeret i hver deres side, så man supernemt kan grille både direkte og indirekte på samme tid. Det er virkelig en genial grill!" 

Roserne kommer fra den danske kok, Lars Thrane, der har testet flere forskellige grill igennem tiden og bl.a. er kokkefaglærer og har bloggen Kokkens Bekendelser. 

Her giver han opskriften på, hvordan man kan lave den lækreste kalveculotte med grønt på Nexgrill's transportable gasgrill - en bordmodel med kun to brændere, men ikke desto mindre stor nok til at du sagtens kan tilberede hele menuen på den. Prøv det af og lad dig begejstre! 

Se også hvordan i videoen HER

Ingredienser

Ingredienser

 • 2 stk. Grillede kalveculotter ca. 2 kilo -
 • 1 stk. spidskål
 • 10 kartofler
 • 6 gulerødder
 • Salt og peber
 • Hvidløgssmør/olie
 • Revet ost

Forberedelse


Grillet spidskål med hvidløgssmør og ost

Spidskålets yderste blade fjernes og kålhovedet deles i 4- 5 stykker. Spidskåls stykkerne placeres i en folieform, smøres godt med hvidløgssmør / olie, krydres med salt, peber og drysses med revet ost. 


Honningbagte gulerødder og kartofler

Gulerødderne og kartoflerne skrælles og skæres ud i forholdsvis store stykker, som vist på billedet. Gulerødder og kartofler kommes i en frysepose sammen med olie, salt, peber, honning og vendes godt sammen. Gulerødderne og kartoflerne hældes i en folie form klar til at komme på grillen.


Grillede kalveculotter

Fedtet på kalveculotterne ridses med en skarp kniv gennem fedtet, men ikke ned i kødet. 

Tilberedningsvejledning


 1. 1

  Foliebakken med spidskål placeres i grillens venstre side. Brænderen under spidskålen tændes ikke, da spidskålen steges ved indirekte varme fra den højre brænder. Hvis man ønsker spidskålen mere stegt, tænder man brænderen under spidskålen til sidst i tilberedningen, men pas på at spidskålen ikke brænder. Det tager ca. 30-45 minutter at stege spidskålen.

 2. 2

  Foliebakken med kartofler og gulerødder placeres i venstre side på grillen ved siden af spidskålen, da de også skal steges ved indirekte varme. Det tager ca. 30-45 minutter at stege gulerods- og kartoffelblandingen.

 3. 3

  Kalveculotterne brunes grundigt af i højre side af grillen, hvor brænderen er tændt på højeste varme. Herefter justeres varmen, så kødet steger, men ikke brænder.

 4. 4

  Vend stegene hvert kvarter, men husk at lukke låget hurtigt igen, kik kun til stegene og grøntsagerne, når det er nødvendigt. Åbnes og lukkes grillen hele tiden, forsvinder varmen.

 5. 5

  Kalveculotterne steges, til de har en kærnetemperatur på 55 grader - kærnetemperaturen måles med et stegetermometer i midten af stegen.

 6. 6

  Husk at Kalveculotten skal hvile 10 minutter inden den skæres ud. I løbet af de 10 minutter falder saftspændingen i kødet, så kødsafterne fordeler sig i hele stegen.

 7. 7

  Det er ikke svært at stege en culottesteg - det der er lidt problematisk, er at skære den ud, fordi kødfibrene løber i forskellige retninger i culotten. Hvis man vender culotten om og kikker på bagsiden af stegen, er det nemt at se, hvordan kødtrådene løber, og hvis man så husker, at kødtrådene skal skæres over og ikke på langs med, så bliver det perfekt. Hvis man derimod ikke skærer kødtrådene over, bliver stegen svær at tykke. Anret kød og grøntsager og server. Bon appetit!

Opskrift - No.
Prøv ogsÅ disse opskrifter


GRILL

Shop denne grill