Vegetarisk

Grillet Cheese Toast med Spicy Chili Crisp

Opskrift- No. 13
 • FORBEREDELSE
  5 minutter
 • TILBEREDNINGSTID
  6 minutter
 • PERSONER
  4
 • SVÆRHEDSGRAD
  Let

Comfort food når det er bedst

Varmende og lækkert!

Grillet toast med ost er klassisk go-to comfort food, som alle, der har lidt skiveskåret brød, en varmekilde og et par skiver ost, kan flække sammen.

Selvom sådan en toast med ost er ganske perfekt i al sin enkelhed, så er det faktisk ret fantastisk, hvor lidt der skal til for at bringe den gamle opskrift til nye højder med kun et par småjusteringer. Det er inspirationen til netop denne opskrift på Grillet Cheese Toast med Spicy Chili Crisp.

Den her lille "sandwich-pakke" er indbegrebet af varme takket være bare én ekstra ingrediens, nemlig: spicy chili crisp. Hvis du aldrig har hørt om spicy chili crisp, er det blevet noget af en kultklassiker (se efter Lao Gan Ma's chili crisp hos din asiatiske købmand, som er det helt klassiske og mest udbredte mærke). Grundlæggende er det chiliolie, der indeholder sprøde bidder af løg og sojabønner, men vi kan godt lide at tænke på det som den nemmeste måde at forvandle comfort food til "comfort heat".

Ved opskriften her på Grillet Cheese Toast med Spicy Chili Crisp har vi tilberedt de lækre toasts på en Nexgrill plancha grill, men du kan også lave dem på en gas- eller kulgrill for at få de klassiske grillmærker.

Og hvis du vil sætte dit eget touch, så prøv at justere opskriften med dine egne ingredienser som for eksempel poblano chili, sorte bønner, majskerner eller måske oksekød.

Ingredienser

Ingredienser

 • 8 skiver brød (surdejsbrød er helt perfekt)
 • 250-450 gram revet cheddar ost
 • 4 spsk. smør
 • Spicy chili crisp olie (dosering alt efter smag og behag) Chili crisp er en krydret chiliolie med sprøde stykker i, lavet ved at simre chilipeber, løg, hvidløg og krydderier i olie. Blandingen er krydret, salt og velsmagende med en vanedannende umami, fantastisk til at tilføje smag og tekstur til maden. Hvis du ikke kan finde den færdiglavet i butikkerne, kan du sagtens lave den selv. Olien består af: Vegetabilsk olie (fx jordnøddeolie), Chili peber som fx Serranoer, Habaneros eller Sichuan peber. Desuden skalotteløg, hvidløg, peberkorn stødt, røde peberflager, røget paprika eller en blanding af paprika og cayenne. Derudover soya sauce, sukker, havsalt, en kanelstang og stjerneanis.
  Som valgfri tilføjelse for ekstra smag bruges: svampepulver og sesamfrø samt ristede peanuts. 

Forberedelse


Læg en skive brød på et skærebræt, top med revet cheddar ost og tilføj små mængder af Chili Crisp på toppen (dosér med "rund hånd" alt efter smag og behag).

Top med endnu en skive brød.

Hvis du bruger en gas- eller kulgrill, skal du smøre 1 spsk. smør på ydersiden af brødet.

Tilberedningsvejledning


 1. 1

  Forvarm din Nexgrill plancha (eller grill) til medium lav varme.

 2. 2

  Smelt en halv spiseskefuld smør på overfladen af stegepladen (hvis du bruger en gas- eller kulgrill, så smør brødet før tilberedning)

 3. 3

  Læg sandwichen ned på det smeltede smør, og sørg for at holde sandwichen samlet.

 4. 4

  Steg/grill indtil brødet er gyldenbrunt og ristet (ca. 3-4 minutter). Hvis osten ikke smelter hurtigt nok, kan du dække sandwichen med et metallåg. Bare sørg for at holde øje med undersiden af brødet, så det ikke brænder på.

 5. 5

  Når den første side er helt gylden og toasted, vendes sandwichen (som nu næsten er en toast), der skrues lidt ned for varmen og den steges/grilles i yderligere 3-4 minutter på den anden side.

 6. 6

  Tag toasten af grillen og skær den eventuelt over og giv den ene halvdel til en ven - han/hun vil blive begejstret! Gentag tilberedningen med så mange toasts, som I lyster - velbekomme!

Opskrift - No. 13
Prøv ogsÅ disse opskrifter


Meget mere grill!

Tag også et kig på