Gris
Grillede Svinekoteletter med Pistacie-Salmuera
Opskrift- No. 43
-
FORBEREDELSE
10 minutter
-
TILBEREDNINGSTID
15 minutter
-
PERSONER
4
-
SVÆRHEDSGRAD
1/10
Bag om opskriften
Hurtigt og salt kan vi lide i vores familie
Vores amerikanske udvikler af opskriften fortæller her:
Jeg har boet i Utah ved Bonneville saltsletten hele mit liv, ligesom fire generationer af min familie før mig. Som barn så jeg altid forbløffet på chaufførerne, der kom drønende forbi i deres specialbyggede Streamliners. Saltet sprøjtede op bag dem som fra en raket, når de rundede over 480 km/t. Det var helt fantastisk at se.
En af mændene på de racerteams var min onkel Matias, en høj, rolig argentinsk mand med et blyantstyndt gedeskæg. Sjovt nok voksede han op i en familie, der satte pris på salt på en helt anden måde. I Argentina er det ret almindeligt at dyppe madvarer i en traditionel saltlage, der hedder »salmuera.« Det er en enkel sammensætning, der tilsætter enormt meget smag til kød, ligesom den her hurtig-at-lave opskrift på grillede svinekoteletter. Stadig en af mine favoritter.
Ingredienser
Ingredienser
- 4 koteletter med ben (ca. 2,5 cm tykke)
- 3 spsk. olivenolie
- 1 spsk. balsamicoeddike
- ½ lille løg, hakket
- 2 fed hvidløg, presset
- ¼ tsk. salt
- ¼ tsk. peber til smag
- ¼ kop vand
- ¼ kop pistacier, hakket
- 1 spsk. purløg, fint hakket
- 1 spsk. frisk persille, fint hakket
- 1 spsk. frisk mynte, fint hakket
- 1 spsk. koriander, hakket
- ¼ kop olivenolie
- 2 spsk. balsamicoeddike
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. peber
- 1 tsk. røget salt
Forberedelse
I en mellemstor skål piskes 3 spsk. olivenolie og 1 spsk. balsamicoeddike sammen med løg, hvidløg, salt, peber og vand.
Rør dine pistacier, purløg, persille, mynte og koriander i og stil salmuera-lagen til side.
Varm grillen godt op, så du er helt klar til at grille svinekoteletterne.
Tilberedningsvejledning
-
1
Forvarm din Nexgrill til medium-høj/høj varme.
-
2
Læg svinekoteletterne på grillen over direkte varme. Pensl dem ofte med salmueraen, indtil koteletterne er brunet. Det tager ca. 6-7 minutter pr. side.
-
3
Tjek svinekoteletterne med et stegetermometer stukket i den tykkeste del. Hvis det viser 60 grader C er de gennemstegt. Hvis ikke, giver du dem et par minutter til og tjekker igen.
-
4
Læg svinekoteletterne på et fad. Der bør være masser af salmuera tilbage til at hælde over dem.
-
5
Drys det røgede salt over svinekoteletterne og server dem med resten af pistacie-salmueraen.
GRILL
Tag også et kig på vores grillmodeller
-
#820-0065
1 Brænder Bærbar Gasgrill