Gris

Grillede Svinekoteletter med Pistacie-Salmuera

Opskrift- No. 12
  • FORBEREDELSE
    10 minutter
  • TILBEREDNINGSTID
    15 minutter
  • PERSONER
    4
  • SVÆRHEDSGRAD
    1/10

Bag om opskriften

Hurtigt og salt kan vi lide i vores familie

Vores amerikanske udvikler af opskriften fortæller her:

Jeg har boet i Utah ved Bonneville saltsletten hele mit liv, ligesom fire generationer af min familie før mig. Som barn så jeg altid forbløffet på chaufførerne, der kom drønende forbi i deres specialbyggede Streamliners. Saltet sprøjtede op bag dem som fra en raket, når de rundede over 480 km/t. Det var helt fantastisk at se.

En af mændene på de racerteams var min onkel Matias, en høj, rolig argentinsk mand med et blyantstyndt gedeskæg. Sjovt nok voksede han op i en familie, der satte pris på salt på en helt anden måde. I Argentina er det ret almindeligt at dyppe madvarer i en traditionel saltlage, der hedder »salmuera.« Det er en enkel sammensætning, der tilsætter enormt meget smag til kød, ligesom den her hurtig-at-lave opskrift på grillede svinekoteletter. Stadig en af mine favoritter.

Ingredienser

Ingredienser

  • 4  koteletter med ben (ca. 2,5 cm tykke)
  • 3 spsk. olivenolie 
  • 1 spsk. balsamicoeddike 
  • ½ lille løg, hakket 
  • 2 fed hvidløg, presset 
  • ¼ tsk. salt 
  • ¼ tsk. peber til smag 
  • ¼ kop vand 
  • ¼ kop pistacier, hakket 
  • 1 spsk. purløg, fint hakket 
  • 1 spsk. frisk persille, fint hakket 
  • 1 spsk. frisk mynte, fint hakket 
  • 1 spsk. koriander, hakket 
  • ¼ kop olivenolie 
  • 2 spsk. balsamicoeddike 
  • 1 tsk. salt 
  • 2 tsk. peber 
  • 1 tsk. røget salt

Forberedelse


I en mellemstor skål piskes 3 spsk. olivenolie og 1 spsk. balsamicoeddike sammen med løg, hvidløg, salt, peber og vand.

Rør dine pistacier, purløg, persille, mynte og koriander i og stil salmuera-lagen til side.

Varm grillen godt op, så du er helt klar til at grille svinekoteletterne.

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Forvarm din Nexgrill til medium-høj/høj varme.

  2. 2

    Læg svinekoteletterne på grillen over direkte varme. Pensl dem ofte med salmueraen, indtil koteletterne er brunet. Det tager ca. 6-7 minutter pr. side.

  3. 3

    Tjek svinekoteletterne med et stegetermometer stukket i den tykkeste del. Hvis det viser 60 grader C er de gennemstegt. Hvis ikke, giver du dem et par minutter til og tjekker igen.

  4. 4

    Læg svinekoteletterne på et fad. Der bør være masser af salmuera tilbage til at hælde over dem.

  5. 5

    Drys det røgede salt over svinekoteletterne og server dem med resten af pistacie-salmueraen.

Prøv ogsÅ disse opskrifter