• FORBEREDELSE
    Natten over
  • TILBEREDNINGSTID
    20 minutter
  • PERSONER
    6
  • SVÆRHEDSGRAD
    7/10

Smagen sidder i flanken

Jeg kan lige så godt sige det, som det er. Mørbrad er overvurderet. Hvis du er bona fide kødelsker, der virkelig sætter pris på smagen af oksekød, skal du gå uden om alt, der er viklet ind i bacon eller overøst med hvidvinssauce. Prøv i stedet denne opskrift med en ikke så tit brugt, men virkelig smagfuld kødudskæring - flankestegen. 

Mens flankesteg byder på masser af massiv, oksekødssmag i sig selv, løfter denne opskrift på Flank Steak Roll Up tingene til næste niveau. Basalt set er det en flad-banket flankesteg toppet og rullet med alt, hvad du overhovedet kan ønske dig. Prosciutto, basilikum, peberfrugter, parmesan – en køkkenvask fuld, hvis du vil! Lad haderne tygge sig igennem deres kedelige, alt for dyre fileter. Du lever som kongen af smag med Flank Steak Roll Up. 

Ingredienser

Ingredienser

  • 1 stor flankesteg (ca. 680 gram) 
  • 10 tynde skiver prosciutto 
  • 2 320-grams glas ristede røde peberfrugter 
  • 24 basilikumblade 
  • 3 spsk. revet parmesan 
  • ¼ kop olivenolie 
  • ¼ kop balsamicoeddike 
  • 2 fed hvidløg, knust 
  • 5 spsk. bredbladet persille, hakket 
  • Salt 
  • Peber

Forberedelse


  1. Forbered dagen inden, du skal grille, marinaden ved at blande olivenolie, balsamicoeddike, hvidløg, 3 spsk. bredbladet persille, og ¼ tsk. friskkværnet peber. Bland godt og stil til side.
  2. Del din flankesteg næsten i to ved at køre en superskarp kniv ned igennem midten af stegen »på langs«, og efterlad en »krog« i den anden på lidt over 1 cm. Sørg for ikke at skære helt igennem!
  3. Læg den næsten gennemskårne steg og marinaden i en pose eller beholder, der kan forsegles. Sørg for, at din steg er godt dækket af marinaden, og stil den så i køleskabet natten over.
  4. Tag stegen ud af marinaden lige inden, den skal grilles, og spred den ud med skæresiden opad.
  5. Læg 4 halverede peberfrugter på den gennemskårne steg, så den dækkes fuldstændigt. Drys en spsk. persille på her også.
  6. Dæk som det næste med prosciutto-skiver, basilikumblade og drys med parmesan sammen med dine 2 resterende spiseskefulde persille og stødt peber.
  7. Begynd på en langside at rulle din flankesteg sammen så stramt som muligt og sørg for, at alle dine andre lækre ingredienser bliver indeni. Sørg for at sikre rullen ved at sy den med slagtergarn med 5-7 cm mellemrum.
  8. Tag din rulle, når den er syet og sikret, og tænd for din Nexgrill. Du ved, hvad det er tid til.

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Indstil din Nexgrill på medium, direkte varme. Omkring 350 grader F.

  2. 2

    Læg din Flank Steak Roll Up på grillens overflade, vend den ofte og grill, indtil den har den ønskede mørhed. (Vi anbefaler at sigte på 140 grader F - en perfekt medium-rare)

  3. 3

    Flyt din Flank Steak Roll Up over på et skærebræt og – er du klar til det sværeste? – lad den hvile i hele 10 minutter. Forlad om nødvendigt rummet.

  4. 4

    Når de 10 minutter er gået, kan du fjerne slagtergarnet, skære ca. 1,5 cm tykke stykker ud, lægge dem på et fad og så ellers bare nyde! Altså en Flank Steak Roll Up? Den har du lavet helt selv denne gang.

Opskrift - No. 12
Prøv ogsÅ disse opskrifter