Oksekød

Flank Steak Rullesteg

Opskrift- No. 44
  • FORBEREDELSE
    Natten over
  • TILBEREDNINGSTID
    20 minutter
  • PERSONER
    6
  • SVÆRHEDSGRAD
    7/10

Bag om opskriften

Smagen sidder i flanken

Jeg kan lige så godt sige det, som det er. Mørbrad er overvurderet. Hvis du er bona fide kødelsker, der virkelig sætter pris på smagen af oksekød, skal du gå uden om alt, der er viklet ind i bacon eller overøst med hvidvinssauce. Prøv i stedet denne opskrift med en ikke så tit brugt, men virkelig smagfuld kødudskæring - flankestegen.

Mens flankesteg byder på masser af massiv, oksekødssmag i sig selv, løfter denne opskrift på Flank Steak Rullesteg tingene til næste niveau. Basalt set er det en flad-banket flankesteg toppet og rullet med alt, hvad du overhovedet kan ønske dig. Prosciutto, basilikum, peberfrugter, parmesan – en køkkenvask fuld, hvis du vil! Lad haderne tygge sig igennem deres kedelige, alt for dyre fileter. Du lever som kongen af smag med Flank Steak Rullesteg.

Venlig hilsen

Nexgrill-kokken

Ingredienser

Ingredienser

  • 1 stor flankesteg (ca. 680 gram) 
  • 10 tynde skiver prosciutto 
  • 2 glas ristede røde peberfrugter (320-grams)
  • 24 basilikumblade 
  • 3 spsk. revet parmesan 
  • ¼ kop olivenolie 
  • ¼ kop balsamicoeddike 
  • 2 fed hvidløg, knust 
  • 5 spsk. bredbladet persille, hakket 
  • Salt 
  • Peber

Forberedelse


  1. Forbered marinaden dagen inden, du skal grille, ved at blande olivenolie, balsamicoeddike, hvidløg, 3 spsk. bredbladet persille, og ¼ tsk. friskkværnet peber. Bland godt og stil til side.
  2. Del din flankesteg næsten i to ved at køre en superskarp kniv ned igennem midten af stegen »på langs«, og efterlad en »krog« i den anden på lidt over 1 cm. Sørg for ikke at skære helt igennem!
  3. Læg den næsten gennemskårne steg og marinaden i en pose eller beholder, der kan forsegles. Sørg for, at din steg er godt dækket af marinaden, og stil den så i køleskabet natten over.
  4. Tag stegen ud af marinaden lige inden, den skal grilles, og spred den ud med skæresiden opad.
  5. Læg 4 halverede ristede peberfrugter på den gennemskårne steg, så den dækkes fuldstændigt. Drys en spsk. persille på her også.
  6. Dæk som det næste med prosciutto-skiver, basilikumblade og drys med parmesan, sammen med dine 2 resterende spiseskefulde persille og stødt peber.
  7. Begynd på en langside at rulle din flankesteg sammen så stramt som muligt og sørg for, at alle dine andre lækre ingredienser bliver indeni. Sørg for at sikre rullen ved at sy den med slagtergarn med 5-7 cm mellemrum.
  8. Tag din rulle, når den er syet og sikret, og tænd for din Nexgrill. Du ved, hvad det er tid til.

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Indstil din Nexgrill på medium, direkte varme. Omkring 180 grader C /350 grader F.

  2. 2

    Læg din Flank Steak Rullesteg på grillens overflade, vend den ofte og grill, indtil den har den ønskede mørhed. (Vi anbefaler at sigte på 60 grader C /140 grader F - en perfekt medium-rare)

  3. 3

    Flyt rullestegen over på et skærebræt og lad den hvile i 10 minutter.

  4. 4

    Når de 10 minutter er gået, kan du fjerne slagtergarnet, skære ca. 1,5 cm tykke stykker ud, lægge dem på et fad og så ellers bare nyde!

Opskrift - No. 44
Prøv ogsÅ disse opskrifter