Gris

Currywurst Med Sauce Og Hjemmelavede Pomfritter

Opskrift- No. 49
  • FORBEREDELSE
    15 minutter
  • TILBEREDNINGSTID
    25 minutter
  • PERSONER
    4
  • SVÆRHEDSGRAD
    Let

Grillopskrifter

Currywurst Med Sauce Og Hjemmelavede Pomfritter

Tyskland er hjemland for intet mindre end 1500 forskellige slags pølser, og det siges, at den almindelige tysker i gennemsnit spiser 30 kg pølser om året, hvor Currywursts er en af tyskernes klare favoritter. Tyskland er således et pølsemekka for pølseelskere, og hvem kender da ikke også oplevelsen af at være på tur i Tyskland og lige hapse en af deres grillede pølser med stor fornøjelse. 

Vores opskrift på traditionel Currywurst kan grilles perfekt på en Nexgrill og serveres med en aromatisk, krydret sauce og sprøde, grillede hjemmelavede pomfritter.

Ingredienser

Ingredienser

  • 4 Bockwursts eller Bratwursts


  • TIL CURRYWURST SAUCE:

  • 1 løg, hakket 
  • 1 fed hvidløg, knust 
  • 1 ½ spk. karrypulver (+ ½ tsk. til servering) 
  • 1 spsk. paprika 
  • En knivspids stødt nellike En knivspids kanel 
  • En knivspids stødt muskat 
  • 1 spsk. tomatpure 
  • 250 ml tomatsauce 
  • 1 spsk. sennepspulver 
  • 1 spsk. æblecider-eddike 
  • 1 spsk. honning 
  • 1 spsk. Worcestershire-sauce Salt og sort peber 


  • TIL HJEMMELAVEDE POMFRITTER 

  • 4 store kartofler 4 tsk. olie 
  • Salt 
  • Aluminiumsfolie 

Forberedelse


  • Forvarm grillen på lav varme med låget på i 5 minutter. 
  • Skær kartoflerne ud til pomfritter, med skrællen på. Brug hånden til at dække dem med salt og olie. 
  • Form folien til 2 både og fordel pomfritterne jævnt i hver. 

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Grill pølserne i 4 minutter på hver side. Skru grillen op på høj varme og brank dem let på hver side.

  2. 2

    Steg løgene og hvidløgene let for at lave currywurst-saucen. Tilsæt karrypulver, paprika, nelliker, kanel og tomatpure og steg i 3 minutter. Sæt til side for at køle af. Tilsæt, når det er kølet af, resten af ingredienserne til saucen, bland med blender på højt niveau, indtil saucen er glat og jævn.

  3. 3

    Indstil grillen på lav varme og læg folie-bådene ind i med låget på. Steg, indtil pomfritterne er gyldne og sprøde.

  4. 4

    Hæld sauce over pølserne, stænk med karrypulver og server sammen med pomfritterne.

Opskrift - No. 49
Prøv ogsÅ disse opskrifter