Dessert

Crêpes med bær og pisket flødeostfyld

Opskrift- No. 14
  • FORBEREDELSE
    30 min.
  • TILBEREDNINGSTID
    30 min.
  • PERSONER
    4
  • SVÆRHEDSGRAD
    Moderat

Til den søde tand

Crêpes, der viser mor, du holder af hende

Denne grillopskrift på crêpes (pandekager) med friske bær og pisket flødeostfyld smager ikke kun fantastisk, den præsenterer sig også smukt og kan bruges ved festlige lejligheder lige så vel som til en brunch eller særlige mærkedage. Prøv for eksempel at diske op med de her lækkerheder til mor på hendes fødselsdag eller på Mors Dag og hun vil vide, hvor meget du værdsætter hende resten af året.  

Find alle ingredienserne frem til crêpes med bær og pisket flødeostfyld, tænd for din Daytona 3B - Plancha, og følg trinene nedenfor for at servere denne lækre dessert. Eller start dagen helt fantastisk med den lækreste dekadente crêpe-morgenmad, ingen kan modstå. Bon appetit! 

Ingredienser

Ingredienser

  • Til crêpes:
  • 125 gram hvedemel  
  • 120 ml mælk 
  • 120 ml vand 
  • 3 store æg
  • 2 spsk. usaltet smør (smeltet)
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt 
  • ½ tsk. salt
  • Til flødeostfyldet:
  • 240 ml piskefløde 
  • 240 ml flødeost
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt
  • 200 gram sukker
  • Til bærsaucen:
  • 400 gram mixede bær
  • 100 gram sukker
  • 1 spsk. majsstivelse

Forberedelse


For at lave din crêpe-dej skal du putte alle ingredienserne til pandekagerne i en blender og blande til en jævn masse. Stil dejen på køl i cirka en time eller deromkring, - 15 minutter kan også gøre det, bare så nogle af boblerne i blandingen sætter sig.

Mens din crêpe-dej hviler og afkøles, forvarmes planchaen til medium-høj varme, - her tilbereder vi pandekagerne på en Daytona 3B - Plancha.

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Hæld ca. ¼ kop af din crêpe-dej på den forvarmede plancha stegeplade. Steg i cirka 1 minut, vend derefter crêpen og steg den anden side i cirka 30 sekunder. Læg den færdige crêpe til side og gentag med den resterende dej.

  2. 2

    Imens svitses bærrene sammen med et drys sukker i en gryde, indtil de bliver let saftige. Lad derefter saucen reducere og tykne.

  3. 3

    Flødeost, sukker og vaniljeekstrakt røres sammen i en stor skål. Pisk derefter fløden, indtil den er flot og luftig og bland den sammen med flødeost-blandingen.

  4. 4

    En crêpe ad gangen, fordel flødeostfyld ned i midten af pandekagen. Tilsæt derefter bær-saucen ovenpå det luftige flødeostfyld. Rul crêpen sammen, top med yderligere bær og et drys sukker. Fortsæt på samme måde med de resterende pandekager, og så er de klar til servering. Bon appetit!

Opskrift - No. 14
Prøv ogsÅ disse opskrifter


Meget mere grill!

Tag også et kig på