Oksekød

Cherry Sage Short Ribs

Opskrift- No. 38
  • FORBEREDELSE
    30 minutter
  • TILBEREDNINGSTID
    2 timer
  • PERSONER
    2
  • SVÆRHEDSGRAD
    4/10

Bag om opskriften

Jeg tilbragte seks somre i Cherry Orchards

Her er fortællingen bagom opskriften, der emmer af barndomsminder fra en af vores amerikanske venner:

Jeg tilbragte seks somre i Cherry Orchards og et af mine bedste minder er fra de dage, jeg plukkede bær sammen med mine ældre brødre. Dagene var lange, men solskoldning og rifter blegnede for hvert stykke tærte med mørke kirsebær. Når det er varmt, tænker jeg tilbage på den lille farm i Michigan, med spyt-langt-konkurrencer med Bill og vittigheder fortalt gennem de bær-røde læber.

Det syntes meget længe siden, da vi lavede denne opskrift på Cherry Sage Short Ribs. Men hvert år i juli, når termometeret når over 30 grader, tager jeg grillen frem og ringer til mine brødre. Vi bor ganske vist i forskellige stater nu, men vi har altid masser af minder og masser af bær.

Ingredienser

Ingredienser

  • 1,3 kg okseribben 
  • 25 kirsebær, uden sten 
  • ¼ kop melasse 
  • 1 tsk. Sriracha eller din yndlings-kryddersauce 
  • 1 stort skalotteløg, i tern 
  • 1 spsk. vand 
  • 8-10 salvieblade 
  • ½ tsk. Worcestershire-sauce 
  • En knivspids havsalt 
  • 4-6 fed hvidløg

Forberedelse


Over lav varme fyldes en lille gryde med kirsebær, melasse, Sriracha, skalotteløget, vand, Worcestershire-sauce, havsalt og ca. 5 salvieblade. Kog, indtil skalotteløget er mørt, stil så til side for at køle af.

Flyt blandingen over i en blender eller food processor og blend, indtil det er glat.

Læg okseribbenene i et stort fad. Pensl halvdelen af saucen, du lige har lavet, på ribbenene, gem den anden halvdel, og stil så ribbenene i køleskabet i omkring en time.

Forvarm grillen til medium-lav varme og læg Evolution DIBS varmepladerne på plads i grillen. Har du en anden grillmodel uden DIBS plader, kan du bruge en anden form for grillplade, dog helst med mange små huller i, så varmen kan cirkulere. 

Læg ribbenene på grillen oven på den infrarøde plade. Tilsæt hvidløgsfed og flere salvie-blade rundt om ribbenene.

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Grill ribbenene i en time, dæk dem så med den resterende sauce.

  2. 2

    Grill ribbenene i en time til og tag dem så af varmen.

  3. 3

    Lad ribbenene køle af i 5 minutter, og så kan de serveres!

Opskrift - No. 38
Prøv ogsÅ disse opskrifter