• FORBEREDELSE
    20 minutter
  • TILBEREDNINGSTID
    1 time og 15 minutter
  • PERSONER
    8
  • SVÆRHEDSGRAD
    7/10

Jeg læste et sted, at Abe Lincoln kunne lide bacon og æbler

Og det gjorde mig nysgerrig. For hvad vejede en mand som Lincoln? 83? 86 kg? For hans højde og bygning er det utroligt! 

Og det fik mig til at tænke... Hvis selveste Abe kunne trimmes ned i 80´erne ved at spise bacon og æbler, hvorfor kan jeg så ikke? Så for nogle dage siden, da jeg knoklede i køkkenet en aften, slog tanken mig... måske den mest amerikanske tanke, jeg nogensinde har tænkt... måske den mest amerikanske tanke nogen nogensinde har tænkt... Bacon. Æble. Tærte. På grillen. 

Ingredienser

Ingredienser

  • 1 ubagt 9-tommer tærtebund 
  • ¾ kop tæt pakket farin 
  • 2 spsk. majsstivelse 
  • 1 tsk. stødt kanel 
  • ½ tsk. frisk revet muskatnød 
  • ½ tsk. stødt kardemomme 
  • ¼ tsk. stødte nelliker 
  • 6 kopper Granny Smith æbler (omkring 1 kg æbler, skrællet og skåret i 1 cm brede stykker) 
  • 8-12 stykker æbletræs-røget bacon

Forberedelse


  1. Stil tærtebunden på et stykke bagepapir og stil den til side.
  2. Bland i en stor skål farin, majsstivelse, kanel, muskatnød, kardemomme og nelliker sammen med dine fingerspidser.
  3. Tilsæt æblerne og bland dem i, så de dækkes af blandingen.
  4. Læg æblestykkerne dækket af blandingen i tærtebunden (inklusive sukker og safter, der måtte være på bunden af skålen).
  5. Væv den ustegte bacon hen over toppen af tærten, start fra midten og arbejd dig ud mod kanterne. Væv et mønster ind, over og under med 5 stykker der går lodret, og 5 der går vandret.
  6. Rens kanterne og klem skorpen for at forsegle fyldet.

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Forvarm grillen til 350 grader F og forbered til indirekte varme. Hvis du har en grill med 4 brændere, tænd de to yderste og overlad området midt i grillen til indirekte varme. Hvis du har færre end 4 brændere, brug kun en af de ydre brændere, så du har et område til indirekte varme.

  2. 2

    Stil den på grillen over indirekte varme og lad den stege i 1 time og 15 minutter (check ind imellem), indtil den er gyldenbrun, og bacon er sprød.

  3. 3

    Lad tærten køle af 1 time inden servering.

Opskrift - No. 1
Prøv ogsÅ disse opskrifter