• FORBEREDELSE
    20 minutter
  • TILBEREDNINGSTID
    1 time og 15 minutter
  • PERSONER
    8
  • SVÆRHEDSGRAD
    7/10

Jeg læste et sted, at Præsident Lincoln kunne lide bacon og æbler

Det fortælles, at Abraham Lincoln kunne lide bacon og æbler.

Og det gjorde Nexgrill-kokken nysgerrig. For hvad vejede en mand som Lincoln? 83? 86 kg? For hans højde og bygning er det ret utroligt.

Det fik tankerne til at spire... For hvis selveste Præsident Lincoln kunne trimmes ned i 80´erne ved at spise bacon og æbler, hvorfor kan vi så ikke? Så for nogle dage siden, da kokken knoklede i køkkenet en aften, slog tanken ned... måske den mest amerikanske tanke, nogen nogensinde har tænkt...  Bacon. Æble. Tærte. På grillen. I én skøn forening - dog ikke "slankemad", men Abraham Lincoln ville have forstået det. 

Så her kommer opskriften på en sådan tærte.

Ingredienser

Ingredienser

  • 1 ubagt tærtebund (ca. Ø24 cm)
  • ¾ kop tæt pakket farin 
  • 2 spsk. majsstivelse 
  • 1 tsk. stødt kanel 
  • ½ tsk. frisk revet muskatnød 
  • ½ tsk. stødt kardemomme 
  • ¼ tsk. stødte nelliker 
  • 6 kopper Granny Smith æbler (omkring 1 kg æbler, skrællet og skåret i 1 cm brede stykker) 
  • 8-12 stykker æbletræs-røget bacon / el. alm. røget bacon

Forberedelse


  1. Sæt tærtebunden på et stykke bagepapir i et fad eller støbejernspande og stil den til side.
  2. Bland i en stor skål farin, majsstivelse, kanel, muskatnød, kardemomme og nelliker sammen med dine fingerspidser.
  3. Tilsæt æblerne og bland dem i, så de dækkes af blandingen.
  4. Læg æblestykkerne dækket af blandingen på tærtebunden (inklusive sukker og safter, der måtte være på bunden af skålen).
  5. Væv den ustegte bacon hen over toppen af tærten, start fra midten og arbejd dig ud mod kanterne. Væv et mønster ind, over og under med 5 stykker, der går lodret, og 5 der går vandret.
  6. Rens kanterne og klem skorpen for at forsegle fyldet.

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Forvarm grillen til 180 grader C/ 350 grader F og forbered til indirekte varme. Hvis du har en grill med 4 brændere, tænd de to yderste og overlad området midt i grillen til indirekte varme. Hvis du har færre end 4 brændere, brug kun en af de ydre brændere, så du har et område til indirekte varme.

  2. 2

    Stil den på grillen over indirekte varme og lad den bage i 1 time og 15 minutter (tjek ind imellem), indtil den er gyldenbrun, og baconskiverne er sprøde.

  3. 3

    Lad tærten køle af 1 time inden servering.

Opskrift - No. 13
Prøv ogsÅ disse opskrifter