• FORBEREDELSE
    10 min.
  • TILBEREDNINGSTID
    45 min.
  • PERSONER
    4
  • SVÆRHEDSGRAD
    Moderat

Nexgrill med Lars Thrane

En lækker sommerret

Denne sommerret og en klassiker med smørmør kylling og sprøde grøntsager i cremet sauce vil mange kunne nikke genkendende til år efter år. Især lækker om foråret og sommeren, når de danske asparges og øvrige grøntsager begynder at pible frem.

Her tilbereder Nexgrill kokken en velsmagende kyllingefrikassé med bl.a. gulerødder, asparges og saftig kylling i ProTouch støbejernsgryde. Se hele fremgangsmåden her.

Nexgrill ProTouch systemet giver mange forskellige tilberedningsmuligheder i gasgrillen. Med det smarte grillrist-system udformet som ringe, kan du både lave gryderetter, panderetter, pizza, grillet flæsk og meget andet ved hjælp af det specialdesignede Nexgrill grilludstyr, der passer med systemet. ProTouch System finder du i alle griller fra Nexgrill Deluxe-serien.

Ingredienser

Ingredienser

  • 4 stk. Kyllingebryst
  • Ca. 30 g olie og 30 g smør
  • 1 stort løg
  • 50 g mel
  • 1 liter hønsebouillon
  • 3-5 dl fløde
  • Salt og peber
  • 100 g broccoli
  • 100 g blomkål
  • 100 g gulerødder
  • 1 bundt nye asparges
  • Cherrytomater og bredbladet persille til pynt


Forberedelse


Skær kyllingebryst i strimler. Hak løg. Skyl og snit grøntsagerne i lige store stykker. Knæk roden af aspargesene og nip de små blade på siden af, hvis der bruges grønne asparges. De hvide skal endvidere også skrælles. Forbered hønsebouillon.

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Luk låget og varm grillen helt op. Kom olie og smør i ProTouch støbejernsgryden og varm dette godt op. Olie giver den høje temperatur, og smør giver den gode smag.

  2. 2

    Brun kyllingestrimlerne godt af i fedtstoffet. Når de er brunet tilpas af, tages de op og gemmes til senere.

  3. 3

    Løg kommes i gryden og brunes let af. 50 g mel drysses over løgene og svitses let, indtil melet har opsuget alt fedtstoffet. Der bruges 60 g mel og 50 g fedtstof til 1 liter sauce. Gang op, alt efter hvor meget sauce der ønskes.

  4. 4

    Tilsæt ca. 1 liter hønsebouillon til saucen har den passende tykkelse. Den må gerne være à la tartelet-sauce-tyk. Rør godt rundt til jævningen er rørt ud, og der ikke er nogen klumper i saucen.

  5. 5

    Tilsæt så 3-5 dl fløde og rør fløden godt ud i saucen. Smag til med salt og peber.

  6. 6

    Blanchér alle grøntsagerne og tilsæt dem i saucen sammen med kyllingestykkerne, på nær aspargesene. Kog frikasséen under låg, indtil alle grøntsager er møre, men stadig sprøde med bid. Husk at røre i gryden en gang i mellem, så saucen ikke brænder på. Når grøntsagerne er kogt møre, tilsættes aspargesene og vendes i saucen.

  7. 7

    Til slut smages saucen til med salt og peber og pyntes af med blommetomater og bredbladet persille. Velbekomme!

Opskrift - No. 26
Prøv ogsÅ disse opskrifter


Mere godt grilludstyr

Tag også et kig på disse produkter