Fisk og Skaldyr

Honningglaseret, røget helleflynder

Opskrift- No. 1
  • FORBEREDELSE
    10 min.
  • TILBEREDNINGSTID
    30 min.
  • PERSONER
    4
  • SVÆRHEDSGRAD
    Let

Hot Helleflynder

Røget, mild og sød

Historisk set kommer helleflynderen fra Atlanterhavet. Men nu har den fundet vej til Nexgrill's Oakford Pillegrill!


På grund af sin milde smag og møre konsistens har Pacific Halibut været en topseller over hele kloden i årtier. Og ikke overraskende er der mange metoder til at tilberede den fedtfattige, men virkelig saftige, hvide fisk.


Helleflynderen er tættere i smag på skrubber end nogen anden fisk. Den efterligner den søde smag af krabbe eller musling, og derfor er den så populær. En af de mindre kendte fordele ved denne smukke fisk er også, at den absorberer krydderier usædvanligt godt, hvilket gør den til den perfekte fisk at smøre ind i din yndlings BBQ-rub og smide i pillegrillen.


Hvis du aldrig har prøvet at ryge frisk helleflynder på din Oakford Pillegrill, har du noget rigtig godt i vente. Så kast dig trygt ud i denne opskrift - du vil ikke blive skuffet!

Ingredienser

Ingredienser

  • 1 ½ lb. helleflynder-filet (skåret i 4 stykker) 
  • 4 spsk. kløverhonning 
  • 1 kop sukker
  • 2 laurbærblade, knust
  • BBQ rub, sød og røget smag (Fx Sweet n' Smoky Hickory Dry Rub)
  • ½ kop salt 
  • 4 spsk. spidskommen 
  • ca. 2 liter vand

Forberedelse


Bland alle de tørre ingredienser sammen (salt, sukker, spidskommen, hvid peber, laurbærblade) og opløs dem godt i vandet til en lage.

Hæld derefter lagen over helleflynder-fileterne i en stor skål eller gryde og lad det stå i to timer.

Efter to timer tages fisken op af lagen, skylles af og duppes tør.

Krydr derefter fileterne generøst med rub på alle sider.

Hvis du foretrækker en dristigere smagsprofil, så prøv også at tilføje lidt frisk revet peber på toppen af helleflynder-fileterne.

Tilberedningsvejledning


  1. 1

    Indstil Oakford pillegrillen til indirekte tilberedning ved 135°C. Vi anbefaler hårdttræspiller med lettere røgudvikling, frugttræspiller eller pecantræ.

  2. 2

    Læg helleflynder-fileterne direkte på risten med skindsiden nedad. Skindet vil fungere som en barriere mod varmen og fjernes nemt efter tilberedningen. Ryg fisken, indtil den når en indre temperatur på 135°F/57°C grader.

  3. 3

    Valgfrit: Dryp fileterne med varm honning i løbet af de sidste 10 minutter for et sødt twist.

  4. 4

    Når helleflynder-fileterne har opnået den rette temperatur og mørhed, tages de forsigtigt af grillen med en grillpalet. Læg dem på en tallerken for at hvile i 10 minutter og så er de klar til servering. Velbekomme!

Opskrift - No. 1

Vil du også grille på samme vis som Nexgrill kokkene? Tjek den Oakford Pillegrill ud, som blev anvendt i opskriften.

Prøv ogsÅ disse opskrifter


Meget mere grill!

Tag også et kig på disse produkter